Mijn Bibliotheek  

Laden...
Resultaten 1 - 10 van 16
Open inloop KennisLab

Open inloop KennisLab

Bibliotheek Steenwijk heeft een KennisLab ingericht met interessante apparatuur als 3Dprinters, Lasersnijder etc. Het KennisLab heeft elke woensdag open inloop van 14.00 - 17.00 uur.  En elke zaterdag is het Kennislab open van 10.00 -12.30 uur. Iedereen is welkom. Je mag gebruik maken van alle aanwezige apparatuur en betaalt slechts het verbruikte materiaal.

Inloopspreekuur, hoe werkt de digitale Bibliotheek?

Inloopspreekuur, hoe werkt de digitale Bibliotheek?

Via de Online Bibliotheek en via diverse app's biedt de Bibliotheek veel producten en mogelijkheden. Omdat we merken dat er regelmatig vragen zijn over bijvoorbeeld reserveren via de website, de diverse Bibliotheekapp's of e-Books downloaden, is er een digitaal spreekuur in Bibliotheek Steenwijk.

Het digitaal spreekuur is elke donderdagavond van 18.30 – 19.30 uur.

raggers rond de baarg

'Raggers rond de Baarg'

Een familiegeschiedenis op de Rafelrand van Overijssel en Drenthe. Nog steeds is over de streek rondom de Bisschopsberg en zijn bewoners weinig bekend. Het gebied is lang onopgemerkt gebleven en er bestaat nog altijd een cliché beeld over de Baargers, die in het heideveld tussen Steenwijk en Havelte ploeterden voor hun bestaan.

Zomeractiviteit KennisLab, Eten en Meten

Zomeractiviteit KennisLab, Eten en Meten

Waarom is een pannenkoek altijd rond? Lijkt jou een pannenkoek in bijvoorbeeld de vorm van een auto of dier niet veel lekkerder? Kom nu je eigen pannenkoek ontwerpen, bakken en natuurlijk opeten!

 

robot maken 3D printen

3D print actie!

Zaterdag 25 augustus wederom, tijdens de open inloop, een speciale activiteit voor beginners en nieuwsgierige mensen. Voor jeugd en volwassenen.

Samen zingen tijdens Kopje Cultuur!

Samen zingen tijdens Kopje Cultuur!

In het kader van de week van de Alfabetisering begin september, vindt er op Kopje Cultuur: zaterdag 8 september tussen 13.00-17.00 uur een muzikale happening plaats.
Op donderdag 6 september willen we in de bibliotheek tussen 19.00-20.00 uur gaan oefenen met het zingen van Nederlandstalige liedjes.

voorstelling Kopje cultuur

Kopje Cultuur in Bibliotheek Steenwijk

Tijdens Kopje Cultuur komt in Bibliotheek Steenwijk de prachtige voorstelling 'Peter en de wolf'. Een eigentijdse vrije versie van het door Sergej Prokofjev geschreven verhaal, toegesneden op jonge kinderen. 

Seniorweb Steenwijk: inschrijfdagen computercursussen najaar 2018

Seniorweb Steenwijk: inschrijfdagen computercursussen najaar 2018

Heb je ook de wens om ooit je memoires te schrijven maar weet je niet hoe je al je gedachten en aantekeningen moet ordenen? Doe het digitaal en met hulp. Het cursusseizoen van SeniorWeb gaat weer van start in oktober met interessante nieuwe cursussen. 

Inloop spreekuur, ervaar het Openbaar Vervoer

Inloop spreekuur, ervaar het Openbaar Vervoer

Bij het inloopspreekuur kunt u gedurende 1,5 uur vrij inlopen om de OV-ambassadeurs uw vragen te stellen.

Paul de Kort

3e Kunstlezing door Landschapskunstenaar Paul de Kort

De Bibliotheek Kop van Overijssel organiseert dit jaar in samenwerking met de commissie Beeldende Kunst, een viertal Kunstlezingen. Waarvan op vrijdag 21 september alweer de derde lezing is. Landschapskunstenaar Paul de Kort zal dan vertellen over zijn werk en landschapskunst.