Website voorlezen

BELASTINGHULP IN DE BIBLIOTHEEK

dinsdag 6 maart - dinsdag 20 maart
Bibliotheek Steenwijk, Meppelerweg 47 a in Steenwijk
BELASTINGHULP IN DE BIBLIOTHEEK

Voor 1 mei moet de belastingaangifte zijn ingediend. Voor iedereen die dat lastig vindt of er vragen over heeft, organiseert Bibliotheek Kop van Overijssel belastinghulp in de bibliotheken Steenwijk, Vollenhove en Oldemarkt.

Bibliotheek Steenwijk: 0521 513273

Dinsdag 6 maart: 10,00 - 12.00 uur : Inloopspreekuur voor vragen en opgave belastinghulp.

Dinsdag 13 maart: 19.00 - 21.00 uur : Spreekuur op afspraak voor vragen en opgave belastinghulp, Vooraf een afspraak maken via of via de Balie van Bibliotheek Steenwijk.

Dinsdag 20 maart: 10.00 - 12.00 uur : Spreekuur op afspraak voor vragen en opgave belastinghulp, Vooraf een afspraak maken via of via de Balie van Bibliotheek Steenwijk.

Bibliotheek Vollenhove: 0527 241999

Woensdagen: 14, 21 en 28 maart.  4 en 11 april: 13.30 - 15.00 uur: Spreekuur op afspraak voor vragen en opgave belastinghulp, Vooraf een afspraak maken via of via de Balie van Bibliotheek Vollenhove.

Bibliotheek Oldemarkt: 0561 451327

Opgave voor belasting invullen via of via de Balie van bibliotheek Oldemarkt. 

Seniorweb biedt ondersteuning bij de digitale belastingaangifte, ook zij hebben hiervoor een convenant gesloten met de Belastingdienst:

Wegwijzer Digitale Belastingaangifte
SeniorWeb wil mensen ondersteunen met het doen van hun digitale aangifte en heeft daarom de Wegwijzer Digitale Belastingaangifte ontwikkeld. Deze geeft duidelijke uitleg over alle stappen van het digitaal aangifte doen.
Let op: Seniorweb geeft geen belastingadvies, maar zij omschrijven alleen de stappen om de aangifte via internet te doen.
Tevens bevat de Wegwijzer uitleg over de voorbereiding van het aangifte doen: het aanvragen van DigiD, het activeren van MijnOverheid en de bijbehorende Berichtenbox raadplegen.

Niet digitaal vaardig?
Hebt u vrienden of familieleden die niet digitaal vaardig zijn en hulp bij belastingaangifte nodig hebben? Voor hen heeft Seniorweb een speciaal advies in pdf-vorm gemaakt, dat u kunt uitprinten en aan hen kunt geven, namelijk de pdf 'Wegwijzer Belastingaangifte voor kennissen zonder pc'.

Informatie over de digitale overheid
Voor mensen die meer over de digitale overheid willen weten is er nu een nieuwe themapagina: www.seniorweb.nl/mijnoverheid, met een handige kennisquiz.

Reserveren