KennisLab inloopochtend

woensdag 2 maart 2016 - vrijdag 30 december 2016 (10.00 uur tot 12.30 uur)
Bibliotheek Steenwijk, Meppelerweg 47 a in Steenwijk
KennisLab inloopochtend

In Bibliotheek Steenwijk is een KennisLab ingericht. Het KennisLab is elke zaterdag open van 10.00 -12.30 uur.

U heeft dan de mogelijkheid om maximaal een half uur gebruik te maken van de apparaten die daar staan, waaronder een lasercutter en 3D-printers.
Ook is er begeleiding aanwezig om u te helpen of voor informatie over de apparaten.

Maken heeft in de huidige digitale wereld een belangrijke nieuwe plek gekregen. Het nieuwe maken en delen van de toekomst is al realiteit binnen het wereldwijde netwerk van FabLabs: hightech productie- plekken waar iedereen creatieve ideeën en concepten kan uitwerken tot prototypes en producten. Een FabLab (digital fabrication laboratory) in de Bibliotheek komt in Nederland, maar ook in het buitenland,steeds vaker voor. Een FabLab is een zogenaamde open digitale werkplaats, waar eenieder kan (leren om te) werken met innovatieve technieken, zoals 3D-printers en lasercutters.