Mijn Bibliotheek

Laden...

Open inloop KennisLab

Bibliotheek Steenwijk heeft een KennisLab ingericht met interessante apparatuur als 3Dprinters, Lasersnijder etc. Het KennisLab heeft elke woensdag open inloop van 14.00 - 17.00 uur.  En elke zaterdag is het Kennislab open van 10.00 -12.30 uur. Iedereen is welkom. Je mag gebruik maken van alle aanwezige apparatuur en betaalt slechts het verbruikte materiaal.

Je hebt dan de mogelijkheid om maximaal een half uur gebruik te maken van de apparaten die daar staan, waaronder een lasercutter en 3D-printers.
Ook is er begeleiding aanwezig om je te helpen of voor informatie over de apparaten.

Maken heeft in de huidige digitale wereld een belangrijke nieuwe plek gekregen. Het nieuwe maken en delen van de toekomst is al realiteit binnen het wereldwijde netwerk van KennisLabs: hightech productie- plekken waar iedereen creatieve ideeën en concepten kan uitwerken tot prototypes en producten. Een KennisLab (digital fabrication laboratory) in de Bibliotheek komt in Nederland, maar ook in het buitenland,steeds vaker voor. Een KennisLab is een zogenaamde open digitale werkplaats, waar eenieder kan (leren om te) werken met innovatieve technieken, zoals 3D-printers, 3D-pennen en lasercutters, sprout, vinylsnijder etc.