Digitale dag in Bibliotheek Steenwijk

Tijdens de digitale dag in Bibliotheek Steenwijk kun je kennismaken met (een deel van) ons digitale aanbod, games spelen en leuke tips opdoen! Tussen 09.00 en 20.00 uur zijn er diverse activiteiten voor jong en oud. Nieuwsgierig? Lees gauw verder voor het programma en kom 14 oktober naar de Bibliotheek!

Programma digitale dag Biblitoheek Steenwijk

09.00 - 20.00 uur Games spelen
Speel de games 'Zou jij later drakenkweker willen worden?' en 'Los jij het mysterie op?' op je eigen tablet of smartphone of leen een device van de Bibliotheek. Beide games moet je in de Bibliotheek spelen en zijn voor kinderen van 8 t/m 12 jaar.

10.00 - 20.00 uur Digitale Voorleeshoek
Kinderen van 0 t/m 10 jaar kunnen voorleesfilmpjes kijken van en in de Voorleeshoek.

11.00 - 17.00 uur de Lees- en Luisterspot
Iedereen die de online Bibliotheek-app wil proberen of vragen heeft, kan naar de lees- en luisterspot komen. Ook niet-leden zijn welkom. Onze medewerkers staan klaar om je te helpen met de e-books en luisterboeken in de app. En om antwoord te geven op al je andere vragen over het digitale aanbod van de Bibliotheek.

11.00 - 20.00 uur Tips over mediawijsheid bij kinderen
Ouders kunnen tips ontvangen en vragen stellen over mediawijsheid bij kinderen.

13.30 - 17.00 uur Galerie Steenwijk
In Galerie Steenwijk is een expositie van tekeningen van de Kinderboekenweek

14.00 - 16.30 uur KennisLab
In het KennisLab zijn VR workshops en je kunt met de 3D pennen aan de slag.

16.00 - 19.00 uur Nederlandse Vereniging voor Autisme
Inloopspreekuur

18.30 - 20.00 uur KennisLab
In het KennisLab zijn VR workshops en je kunt met de 3D pennen aan de slag.

18.30 - 20.00 uur Digitaal spreekuur & Corona Check Hulp
Inloopspreekuur voor al je vragen over de digitale overheid of andere digitale problemen. Ook kun je terecht voor vragen of hulp bij het installeren van het coronabewijs.

20.15 - 21.15 uur Lezing Nederlandse Vereniging voor Autisme
Een 25-jarige vrouw kreeg op 16-jarige leeftijd de diagnose autisme. Ze vertelt over haar ervaringen. En natuurlijk is er gelegenheid om vragen te stellen.

Ben jij er ook bij?

Datum donderdag 14 oktober 2021