Boekpresentatie: Geruisloos verdwenen uit de bibliotheekgeschiedenis

Eind 1940 eist de Duitse bezetter het ontslag van alle Joodse medewerkers in Openbare Bibliotheken. Elf bibliotheekmedewerkers raakten bijna geruisloos hun baan kwijt. Zo ook de Steenwijkse directrice Julia de Vries. Mark Deckers ging op zoek naar de verhalen van hun levens.

Het lot van de ontslagen Joodse bibliotheekmedewerkers. Verhalen over pijnlijk ontslag of in de knop gebroken levens. Maar ook verhalen over het overleven van meerdere kampen of door moedig onderduiken. Verhalen over levens die bijna onder het stof leken te verdwijnen maar die het waard zijn om opnieuw in het licht te zetten.

Mark Deckers vertelt over zijn boek en ook het leven van Julia de Vries wordt die avond belicht.

Iedereen, ook wanneer je geen lid bent, is van harte welkom in Bibliotheek Steenwijk. Inloop is vanaf 19.30 uur. Graag even aanmelden zodat we weten met hoeveel mensen we kunnen verwelkomen.

Inschrijven is niet (meer) mogelijk

Datum woensdag 25 mei 2022
Tijd 20:00 uur
Waar Bibliotheek Steenwijk