SCHRIJVERSFESTIVAL

Er wordt op dit moment keihard gewerkt aan de samenstelling van een prachtig festival in maart 2019. Tot nu toe zijn er al een aantal auteurs vastgelegd, waaronder Yvonne Keuls, Wim Daniëls, Sonja Barend en Elsbeth Etty. Ook het toneelstuk "Turks Fruit" is opgenomen in het programma. Voor het volledige programma en de data : zie www.schrijversfestival.nl .

Murat Isik, de schrijver van het essay voor de Boekenweek 2019 zal onze gast zijn op maandag 25 maart. Hij won in 2018 de Libris Literatuurprijs met zijn boek "wees onzichtbaar".

Elsbeth Etty zal volgend jaar enorm in de belangstelling staan door de biografie "In de man zit nog een jongen" over het leven van Willem Wilmink, die in januari uitkomt. U kunt de datum alvast noteren: dinsdag 26 maart 2019! De locatie en tijdstip worden later bekend gemaakt.

Sonja Barend zal op vrijdag 8 maart 2019 haar opwachting maken in Vermaning 't Lam in Blokzijl. Het is voor het derde achtereenvolgende jaar dat het Schrijversfestival samen met "t Lam Ontmoet een lezing in deze doopsgezinde kerk organiseert. Sonja Barend zal worden geïnterviewd door Belinda Terlouw.

Daarnaast Is Wim Daniëls vastgelegd op dinsdag 5 maart 2019. Hij zal deze avond optreden in het Vestzaktheater in De Meenthe. De voorverkoop hiervoor is inmiddels van start gegaan bij De Meenthe. Dit geldt ook voor het optreden van Yvonne Keuls. Zij zal tevens optreden in genoemd Vestzaktheater, op dinsdag 19 maart 2019 om 14.00 uur.

Het toneelstuk Turks Fruit, naar het gelijknamige boek van Jan Wolkers, wordt vertoond op donderdag 28 maart 2019; dit vindt plaats in de Eleq Theaterzaal in De Meenthe.