Start nieuwe leesclub in Steenwijk

In Steenwijk start een nieuwe leesclub. In Bibliotheek Kop van Overijssel is op woensdagochtend 16 oktober een informatiebijeenkomst voor mensen die het leuk vinden om over literatuur te praten en daardoor in contact willen komen met andere lezers.

De informatiebijeenkomst is een initiatief van de landelijke organisatie Senia in samenwerking met de bibliotheek. Senia richt in heel Nederland leesclubs op en brengt zo mensen die graag lezen bij elkaar.
Steeds meer mensen vinden het prettig om samen met anderen over boeken te praten en het aantal leesclubs neemt toe. Een veel gehoorde opmerking is dat je door een leesclub meer aan lezen toe komt en een gesprek erover veel meerwaarde heeft.

Leidraad voor de groepen is een lijst van moderne literatuur die is opgesteld door deskundigen. Daaruit worden 6 à 7 boeken per jaar gelezen en besproken aan de hand van leeswijzers met vragen die het gesprek structuur geven.
Meer informatie over de werkwijze is te vinden op www.senia.nl.

Belangstellenden zijn welkom op 16 ktober in Bibliotheek Kop van Overijssel in Steenwijk, aan de Meppelerweg 47a. Aanvang 10.00 uur.

Graag aanmelden bij de contactpersoon van Senia in de regio, Wilhelmien Kalter, via e-mail  of bij Bibliotheek Steenwijk.

Ik ga akkoord met de privacyverklaring