Abonnementsvormen
De Bibliotheek Kop van Overijssel hanteert drie abonnementsvormen:

  • Standaardabonnement - € 52,00 per jaar
  • Kwartaalabonnement - € 13,00 per kwartaal
  • Maandabonnement - € 15,00 voor de eerste drie maanden, daarna € 5,00 per maand

Voor jeugd tot en met 17 jaar is het lidmaatschap gratis!

Leenvoorwaarden
Voor alle drie de abonnementsvormen gelden onderstaande leenvoorwaarden.

Inschrijfgeld                                                                               Nee
Leentermijn 4 weken
Aantal keer verlengen (indien niet gereserveerd) 1 keer
Te laat geld per dag per item € 0,15
Maximaal bedrag te laat geld per item € 5,00
Reserveringen binnen de provincie Overijssel Gratis
Reserveringen buiten de provincie Overijssel € 8,50
Maximaal aantal te lenen items 15
Duplicaatpas € 3,50
Gratis partnerpas op hetzelfde adres Nee
CD's collectie Muziekbank en/of Muziekweb € 2,00
Niet opgehaalde reserveringen € 1,00

 

Extra voordelen
Voor alle leden van de Bibliotheek Kop van Overijssel geldt dat zij korting krijgen bij deelname aan een deel van de aangeboden activiteiten. Ook hebben zij in onze vestigingen gratis toegang tot internet, koffie en thee. De Bibliotheek Steenwijk beschikt over een boekenbus om buiten openingstijden geleende items in te kunnen leveren. Let op: items in de boekenbus worden pas een dag later verwerkt.

Minimum inkomen
Heb je een minimum inkomen? De gemeente Steenwijkerland heeft een speciale regeling voor mensen die door financiële omstandigheden niet mee kunnen doen aan activiteiten in de eigen woonplaats. Onder die regeling valt ook het lidmaatschap van de Bibliotheek. Klik hier voor meer informatie.

Boete, schade en vermissing
Heb je een boete twee maanden open staan? Dan word je pas geblokkeerd. Je kunt dan in de Bibliotheek terecht om het verschuldigde bedrag te betalen. Vervolgens wordt de blokkade opgeheven en is de pas weer te gebruiken. Schade aan of vermissing van geleende items moet je melden bij de Bibliotheek. Er wordt dan een redelijke schadevergoeding opgemaakt.

Korting met je Biebpas
Met een Biebpas ben je nu extra voordelig uit! Op vertoon van de pas ontvang je korting! Zoals voorstellingen in Rabo theater de Meenthe en op activiteiten en lezingen in alle Bibliotheken in de gemeente Steenwijkerland. Het kost niets extra's, gewoon even je Biebpas laten zien.

Bij Rabo theater de Meenthe ontvangen bibliotheekleden op alle voorstellingen, die binnen de seriekorting vallen, € 1,50 korting voor max 2 personen per pas. Uitgesloten hiervan zijn de voorstellingen waarop Rabo theater de Meenthe geen korting geeft: 'Nieuw Talent' voorstellingen, 'Regionaal' voorstellingen, voorstellingen in de Evenementenhal, voorstellingen met de aanduiding 'geen seriekorting' en combinatie met andere kortingen. NB De korting is wel op kind- en jeugdvoorstellingen van toepassing. Op de voorstellingen waar de korting van toepassing is, wordt de prijs vermeld op de website van Rabo theater de Meenthe bij de voorstelling. U kunt dus gewoon via die site reserveren. Bij het bezoek 's avonds moet u een bibliotheekpas kunnen tonen bij de kaartcontrole. 

Bij Fun Fit staat plezier hebben centraal. Even helemaal niets moeten, maar lekker actief bezig zijn en op een leuke manier fit worden. Er worden verschillende trainingen aangeboden. Je kunt kiezen uit Bootcamp, Baby-Bootcamp, Zwanger & Fit en Personal Training.
De lessen van Fun Fit zijn laagdrempelig, iedereen is welkom, of je nu jong of oud bent. Iedere deelnemer kan sporten op zijn of haar eigen niveau.
Start vandaag nog met jouw gezonde levensstijl en word de beste versie van jezelf!
Op vertoon van je biebpas ontvang je 10% korting op een abonnement of strippenkaart. Deze korting is eenmalig te gebruiken en geldig op de eerste termijn van een abonnement.