Er zijn twee tarieven waaruit u een keuze kunt maken een standaardtarief of een toptarief.
Uw nieuwe tarief gaat in bij uw eerstvolgende betaling voor uw jaarabonnement.

 

Standaardtarief € 48,-
- Geen inschrijfgeld
- Leentermijn 3 weken, max. 2 x verlengen
- Gratis internet voor leden
- Maximaal 3 dvd's lenen (ook voor jeugdleden), leentermijn 3 weken
- Duplicaatpas € 3,50
- Te laat geld € 0,15 per uitleendag per item
- Materialen aanvragen gratis, buiten Overijssel € 8,50
- Maximum aantal te lenen materialen 15 stuks
- € 1 Korting bij automatische incasso
- Korting bij deelname aan activiteiten

Toptarief € 64,50
- Geen inschrijfgeld
- Leentermijn 4 weken, max. 2 x verlengen
- Gratis internet voor leden
- Onbeperkt aantal materialen lenen
- Gratis partnerpas op hetzelfde adres
- Duplicaatpas € 3,50
- Te laat geld € 0,15 per uitleendag per item
- Materialen aanvragen gratis, buiten Overijssel € 8,50
- € 1 Korting bij automatische incasso
- Korting bij deelname aan activiteiten

Voor jeugd tot en met 17 jaar is het lidmaatschap gratis. (15 materialen op een pas, max. 3 dvd's).

Heeft u een minimum inkomen en wilt u toch graag een lidmaatschap van de Bibliotheek? Dat kan! U kunt een bijdrage in de kosten van sociaal-culturele activiteiten aanvragen. Hieronder valt een lidmaatschap van de Bibliotheek. Meer informatie over deze bijdrage vindt u hier.

Per kwartaal betalen
Het is mogelijk om per kwartaal te betalen. Per kwartaal betalen kan alleen via automatische incasso. Daarnaast kan het alleen aan de beginperiode van een nieuw jaarabonnement worden ingesteld. Wilt u per kwartaal betalen? Ga dan naar uw Bibliotheek, onze medewerkers stellen dat graag voor u in. Als u online lid wordt, is het niet mogelijk om per kwartaal te betalen.

Overige tarieven
Reserveren
Reserveren van materialen uit een Bibliotheek in de gemeente Steenwijkerland en de rest van Overijssel is gratis. Wilt u in een andere bibliotheek in Nederland materialen aanvragen dan betaalt u € 8,50. Bij registraties van € 5,- of meer is reserveren niet meer mogelijk. U kunt maximaal 15 materialen reserveren.

Let op: Voor niet opgehaalde reserveringen wordt € 1 per boek berekend

Te laat inleveren
De vergoeding voor te laat inleveren is € 0,15 per dag voor alle materiaalsoorten. U kunt halen en brengen in alle vestigingen. Voorkom Boetes, lees de inleverbon! Via de zelfbedieningsbalie van de Bibliotheek leveren leden de bibliotheekmaterialen in. Het komt regelmatig voor dat deze handeling niet goed verricht wordt waardoor de materialen niet via de balie ingeleverd zijn. Vervolgens krijgt men een aanmaning en komt daarmee bij de Bibliotheek, omdat de materialen toch hebben 'ingeleverd' en niet willen betalen. De Bibliotheek wil erop wijzen dat u zelf verantwoordelijk bent en daarom uw inleverbon moet controleren.

Inleveren via de boekenbus
In Bibliotheek Steenwijk is het mogelijk om buiten de openingsuren uw materialen in te leveren in de boekenbus. Houdt u er echter rekening mee dat de materialen pas een dag later worden verwerkt.

Verlengen
Verlengen is mogelijk wanneer het materiaal niet gereserveerd is. Alle materialen kunt u maximaal twee keer verlengen. Bij registraties van € 5,- of meer is verlengen niet meer mogelijk.

Openstaande registraties
Heeft u registraties twee maanden open staan, dan wordt u pas geblokkeerd. U kunt dan in uw Bibliotheek terecht om het
verschuldigde bedrag te betalen. Vervolgens wordt de blokkade opgeheven en kunt u uw pas weer gebruiken.

Schade en vermissing
Bij schade of het zoekraken van media dient u dat te melden bij de Bibliotheek.
Er wordt dan een redelijke schadevergoeding opgemaakt.

CD's
Leen je regelmatig cd’s? En vraag je weleens een cd aan die je (nog) niet kunt lenen in je Bibliotheek? Hiervoor wordt een bedrag in rekening gebracht. Voor iedere cd-aanvraag geldt:
• € 2,- voor cd’s die uit de collectie van de Overijsselse Bibliotheken geleverd worden en
• € 2.- voor cd’s uit de collectie van de Centrale Discotheek Rotterdam (CDR).
Het lenen en reserveren van cd’s uit de collectie van je eigen Bibliotheek is in het abonnementsgeld inbegrepen. Hier betaal je
niet extra voor.
Zodra je een aanvraag indient, komt er een pop up in beeld die je vertelt wat deze aanvraag kost. Je wordt dus nooit verrast
door onverwachte kosten. Nadat wij de aangevraagde cd voor je hebben klaargezet, halen wij het verschuldigde bedrag van je
lenerspas. Heb je geen tegoed op de pas? Dan registreren wij dit bedrag. Dit kun je later contant betalen in de Bibliotheek of
via iDeal.

Korting metje Biebpas
Met een Biebpas ben je nu extra voordelig uit! Op vertoon van de pas ontvang je korting! Zoals voorstellingen in Rabo theater de Meenthe en op activiteiten en lezingen in alle Bibliotheken in de gemeente Steenwijkerland. Het kost niets extra's, gewoon even je Biebpas laten zien.

Bij Rabo theater de Meenthe ontvangen bibliotheekleden op alle voorstellingen, die binnen de seriekorting vallen, € 1,50 korting voor max 2 personen per pas. Uitgesloten hiervan zijn de voorstellingen waarop Rabo theater de Meenthe geen korting geeft: 'Nieuw Talent' voorstellingen, 'Regionaal' voorstellingen, voorstellingen in de Evenementenhal, voorstellingen met de aanduiding 'geen seriekorting' en combinatie met andere kortingen. NB De korting is wel op kind- en jeugdvoorstellingen van toepassing. Op de voorstellingen waar de korting van toepassing is, wordt de prijs vermeld op de website van Rabo theater de Meenthe bij de voorstelling. U kunt dus gewoon via die site reserveren. Bij het bezoek 's avonds moet u een bibliotheekpas kunnen tonen bij de kaartcontrole. 

Bij Fun Fit staat plezier hebben centraal. Even helemaal niets moeten, maar lekker actief bezig zijn en op een leuke manier fit worden. Er worden verschillende trainingen aangeboden. Je kunt kiezen uit Bootcamp, Baby-Bootcamp, Zwanger & Fit en Personal Training.
De lessen van Fun Fit zijn laagdrempelig, iedereen is welkom, of je nu jong of oud bent. Iedere deelnemer kan sporten op zijn of haar eigen niveau.
Start vandaag nog met jouw gezonde levensstijl en word de beste versie van jezelf!
Op vertoon van je biebpas ontvang je 10% korting op een abonnement of strippenkaart. Deze korting is eenmalig te gebruiken en geldig op de eerste termijn van een abonnement.