Wist u dat?

wist_u_dat_afbeelding

u welkom bent in de bibliotheek ook zonder dat u lid bent?

Daar heerlijk een krantje of tijdschrift kunt lezen en ook nog tegen een kleine vergoeding gebruik kunt maken van internet of gratis van een aantal databanken.

lid worden gratis is voor kinderen tot 18 jaar?
Dat u dan een klein bedrag aan administratiekosten betaalt. Dat het lidmaatschap voor een volwassene vanaf 18 jaar niet veel kost als u bedenkt dat u voor de prijs van 2 boeken al duizenden titels kunt lenen, ook tijdschriften en DVD's zijn gratis te leen.

uw partner gratis lid kan worden met het partnerabonnement? (Alleen bij een Topabonnement)
Dit abonnement nog meer voordelen biedt, zoals gratis lenen van toptitels voor twee weken, een leentermijn van 4 weken, gratis en onbeperkt aantal dvd's lenen en een onbeperkt aantal materialen lenen.

in Bibliotheek Steenwijk een KennisLab is ingericht?Het KennisLab is elke zaterdag open van 10.00 -12.30 uur. Toegang gratis.

u in heel Overijssel gratis uw bibliotheekmaterialen kunt reserveren?
Ontbreekt er een titel in uw eigen bibliotheek in Steenwijkerland vraag deze dan aan in de Bibliotheek of via deze website. Kijk bij onderwerp op de homepage en vul uw titel of schrijver in bij zoeken in de catalogus. De bestelde materialen kunt u dan zo spoedig mogelijk in uw eigen vestiging in Steenwijkerland afhalen. Wilt u iets buiten Overijssel aanvragen dan wordt er wel een vergoeding van u gevraagd voor de reservering.

de Bibliotheek regelmatig een lezing, spreekuur, concert, informatiemarkt, theater of een andere activiteit organiseert?
Dat u met uw bibliotheekpas ook korting kunt krijgen op activiteiten en lezingen en ook bij andere culturele instellingen, zoals Theater de Meenthe en de Bioscoop. Dat is ook te lezen op onze website.

u met uw bibliotheekpas in alle Bibliotheken van Overijssel kunt lenen en de materialen weer bij uw eigen Bibliotheek mag inleveren?
U dient zich dan wel als gastlener bij uw eerste bezoek te laten inschrijven aan de balie. Voor het lenen van media bij andere bibliotheken geldt het reglement van de Bibliotheek waar u leent. Helaas is gastlenen niet mogelijk met de partnerpas.

via onze website gratis online cursussen kunt volgen?

u op uw pas allerlei diensten kunt activeren zoals:
een inlever-attentie, het ontvangen van een nieuwsbrief, een overzicht van geleende materialen en nog veel meer. Via Mijn Bibliotheek op de website kunt u dat zelf regelen.

de Bibliotheek een Bibliotheek aan Huis Dienst heeft?
Deze service is bestemd voor mensen die niet zelf naar de Bibliotheek kunnen komen.

u korting krijgt als u kiest voor een betaling met automatische incasso?
Automatische incasso biedt u:
     • € 1 op uw conto
     • Geen omkijken naar de betaling.

de bibliotheek graag van u hoort of u wensen hebt.
U daarvoor het contactformulier op deze website in kunt vullen.

de Bibliotheek ook een bibliotheekapp heeft?
Deze beschikbaar is voor android en IOS. U kunt via deze app kunt reserveren, verlengen en zoeken.

Er vaak veel meer mogelijk is dan u denkt. Onze medewerkers in de bibliotheek u graag helpen. Vraag het ons.