Algemeen

Biebpanel

Adviseer je bieb!
De Bibliotheek is ook van jou. Daarom is er Biebpanel!
Onder de noemer BiebPanel onderzoeken de Nederlandse Bibliotheken – ook de Overijsselse Bibliotheken – op allerlei manieren wat leden en niet-leden zoal bezighoudt. Zo’n onderzoek kan over heel concrete zaken gaan – bijvoorbeeld de collectie, de dienstverlening of het personeel – maar ook over meer abstracte thema’s, zoals de maatschappelijke waarde van de Bibliotheek.

Dat doen we zo’n zes keer per jaar. Soms is het een heel omvangrijk onderzoek onder alle leden van de Bibliotheek. Soms is de onderzoekspopulatie kleiner, bijvoorbeeld ouders met kinderen in de leeftijd van 4 tot 6 jaar. De ene keer wordt het onderzoek online uitgezet, de andere keer worden er paneldiscussies georganiseerd.

Kortom: of je nu lid, niet-lid, bezoeker of passant bent, ook jij kunt op enig moment gevraagd worden om je mening over de Bibliotheek te geven. Doe dan alsjeblieft mee, want de Bibliotheek … die is ook van jou!

Voormalige BiebPanel-leden
De nieuwe BiebPanel onderzoeken zullen niet meer worden gehouden onder een vast panel van bibliotheekleden, maar onder wisselende doelgroepen. Was je eerder lid van BiebPanel? Dat is met ingang van 2020 afgelopen. Natuurlijk kun je in de toekomst wel degelijk worden uitgenodigd om mee te doen aan een van de BiebPanel-onderzoeken.

Je panellidmaatschap van BiebPanel eindigt automatisch. Dit heeft geen gevolgen voor je lidmaatschap bij de Bibliotheek.

Contact

contact
 
Postadres en centraal telefoonnummer

Bibliotheek Steenwijk
Meppelerweg 47a
8331 CS Steenwijk
Tel. 0521 - 51 32 73
Velden met een * zijn verplicht.
Uw reactie
Uw persoonlijke gegevens

In verband met verwerking van persoonlijke gegevens dient akkoord te worden gegaan met onze privacyverklaring.

Beveiligingscode invullen (verplicht)

Om te voorkomen dat er ongewenste e-mails (spam) via dit formulier verstuurd worden, graag hieronder de beveiligingscode invoeren. De code is niet hoofdlettergevoelig. Als de code niet goed leesbaar is kunt u de code vernieuwen door op het icoontje naast het invoerveld te klikken.


captcha

iDeal

Betalen met iDeal bij de Bibliotheek
Bij Bibliotheek Kop van Overijssel kunt u betalen met iDeal, thuis vanaf de eigen pc.

Hoe werkt het?
Met iDeal kunt u openstaande registraties op uw pas betalen.
Registraties op uw pas kunnen zijn: te laatgeld, leengeld of contributiegeld.

U kunt met iDeal ook een bedrag storten op uw pas.
Hiermee kunt u in de bibliotheek openstaande registraties afrekenen of gebruiken om te internetten/printen in de Bibliotheek.

Let op! Het minimumbedrag dat u afrekent of stort via iDeal is € 7,50

  • Log in bij Mijn bibliotheek
  • Kies in het menu van Mijn Bibliotheek voor Details financiële posten
  • Vink openstaande registraties aan let op: om met iDeal te kunnen betalen moet het totaalbedrag minimaal € 7,50 bedragen
  • Vul eventueel een extra bedrag voor uw deposito in
  • Betaal via iDeal


iDeal en kinderen
Ouders kunnen via iDeal voor hun kinderen een bedrag (minimaal € 7,50) op hun pas storten of met iDeal openstaande registraties afrekenen. Uw kinderen hoeven dan niet meer met contant geld naar de bibliotheek.

Van wie is het deposito?
Van u. Dit bedrag blijft op uw pasje staan en alleen u zelf bepaalt of het wordt 'aangesproken'. Dit houdt concreet in dat als u bijvoorbeeld te laatgeld ter hoogte van € 2,35 heeft opgebouwd dit bedrag pas van uw deposito wordt afgeschreven nadat u daarvoor toestemming heeft gegeven.
Verrekenen van openstaande registraties met het deposito kan alleen in de Bibliotheek!
Direct betalen van openstaande registraties met iDeal kan via internet.

Financieel overzicht
Door in te loggen bij Mijn Bibliotheek en de keuzes Details financiële posten en Status iDeal transacties krijgt u een overzicht van uw financiële handelingen bij de Bibliotheek

Meer informatie? Vraag het uw bibliotheekmedewerker

E-readers

Wat is een e-reader?

De letter "e" is tegenwoordig erg populair. Het is misschien wel het duidelijkste kenmerk dat we middenin het digitale tijdperk zijn beland. We e-mailen, e-shoppen en e-matchen wat af. In de boekenwereld konden we natuurlijk niet achterblijven. En alhoewel er nog steeds diehards blijven die houden van de onmiskenbare geur en het vasthouden van de ene na de andere dierbare kaft, en willen bladeren en bladeren, en al snel hoofdpijn krijgen van wat maar neigt naar nulletjes en eentjes. Er komt ook een generatie die meer en meer voordelen ziet van een apparaat dat in een handomdraai zo even honderden boeken met zich mee draagt (een privébibliotheek).

Maar wat is het nou eigenlijk, zo'n e-reader? Iedereen heeft het erover, maar wat kun je er nou werkelijk mee?

Een e-reader is in feite een apparaat waar digitale boeken mee worden weergegeven. De e-reader is speciaal ontworpen voor dit doel. Ook met andere apparaten is het mogelijk om digitale boeken weer te geven, bijvoorbeeld met smartphones en tablets. De e-reader gebruikt echter geen lcd-scherm, maar een speciaal scherm dat gebruik maakt van elektronische inkt. Hierdoor geeft het scherm geen licht en wordt veel meer het effect bereikt als van gewoon bladpapier. Lezers ervaren dit als rustiger voor de ogen en dus ook minder kans op hoofdpijnklachten.

Tips bij aanschaf e-reader

Scherm:
Bekijk de grootte van het scherm/display. Het lezen van een e-book is makkelijk als het scherm wat groter is. De schermen worden vaak uitgedrukt in inch. Met een scherm van 7 inch kunnen er ongeveer 32 regels getoond worden. De meeste
e-readers beschikken over een touchscreen. Hiermee kan je met je vinger of pen (stylus pen) over het scherm de e-reader makkelijk bedienen.

Leesstyle:
Bekijk in hoeveel verschillende lettergroottes en lettertypes je de e-reader kan instellen. Met welke bestandsformaten kan de e-reader overweg? Is dit Word, tekst, PDF, BBeB en/of RTF?

Intern geheugen:
Bekijk hoeveel boektitels de e-reader kan bevatten. Hoe groter het geheugen des te meer titels je kunt bewaren. Het geheugen wordt uitgedrukt in Megabyte (Mb) of Gigabyte (Gb) (1000 Megabyte = 1 Gigabyte).
Met 500 Mb kun je ongeveer 400 e-books bewaren.

Extern geheugen:
Bij sommige e-readers kan je het geheugen uitbreiden met een Memory Stick Duo of een SD-card.

Gewicht/dikte:
Let bij aanschaf op het gewicht en dikte van de e-reader. Sommige e-readers zijn slechts 286 gram en kunnen 10 mm dik zijn.

Accu/Batterijlading:
Bekijk wat de duur van de accu is. Leveranciers geven vaak aan hoeveel pagina's omgeslagen kunnen worden op een
volle accu. Opladen gaat vaak via de PC of laptop.

E-books overzetten naar de e-reader:
Met behulp van een USB-kabel of wifi-verbinding kunnen e-books overgezet worden.
Op diverse website zijn e-books te downloaden (al dan niet tegen betaling).

Systeemeisen:
Bekijk of er bepaalde systeemeisen vereist zijn om bijvoorbeeld e-books te kunnen downloaden.
Systeemeisen kunnen zijn: Microsoft Windows Vista of Microsoft Windows 7 of 8.

Extra's:
E-readers kunnen ook de volgende functionaliteiten hebben:
• mp3-bestanden afspelen
• foto's bekijken
• aantekeningen maken
• zoeken in tekst

(tips dankzij www.aanschaftips.nl)

Nieuwsbrief

meisje achter pcElke maand verstuurt de bibliotheek aan klanten en geïnteresseerden een digitale nieuwsbrief. Hierin vindt u nieuws en informatie over activiteiten van de bibliotheek. Wilt u graag op de hoogte blijven van het laatste nieuws en de activiteiten van de Bibliotheek Kop van Overijssel?
Log dan in op onze website en wijzig uw voorkeur bij 'Nieuwsbrieven'. U kunt deze instellingen te allen tijde weer veranderen.

  • Bent u lid van de Bibliotheek Kop van Overijssel en ontvangt u onze nieuwsbrief nog niet? Log dan hier in en ga via het menu naar ‘Nieuwsbrieven’. Zet een vinkje bij 'Ja' en klik op 'Opslaan'.
  • Bent u geen lid van de Bibliotheek Kop van Overijssel en wilt u toch graag onze nieuwsbrief ontvangen? Dat kan natuurlijk ook. Ga hier naar het aanmeldformulier. Na aanmelding kunt u met het e-mailadres en wachtwoord inloggen op deze website om uw nieuwsbrieven te beheren.

Vragen en/of opmerkingen

Bent u enthousiast over de Bibliotheek en onze nieuwsbrief? Vertel het aan vrienden, familie en buren. Voor vragen en/of opmerkingen over deze nieuwsbrief, kunt u contact met ons opnemen via de contactpagina.

Meer artikelen...