Nieuws Bibliotheek Kop van Overijssel

Gepubliceerd op: vrijdag 08 december 2017
Bibliotheek zoekt bestuurslid met aandachtsgebied personeelszaken

Bibliotheek Kop van Overijssel zorgt met 22 medewerkers en ruim 100 vrijwilligers voor bibliotheekwerk in de kernen van de gemeente Steenwijkerland. Bijna 30% van de bevolking is lid en ca. 50% maakt gebruik van de Bibliotheek.

Onder het motto ‘een leven lang leren’ richt de Bibliotheek zich steeds meer op de persoonlijke ontwikkeling en participatie van de inwoners van Steenwijkerland. Naast cursussen en lezingen is er ook veel aandacht voor laaggeletterdheid en het ontwikkelen van andere basisvaardigheden.

Het bestuur bestaat uit vijf leden en fungeert als sparringpartner voor de directeur, is eindverantwoordelijk voor het beleid en houdt toezicht op de bedrijfsvoering en op de principes van de Governance Code Cultuur. De directeur heeft de algemene leiding en bereidt het beleid en de bestuursbesluiten voor. Het bestuur vergadert ca. vijf per jaar.

Bibliotheek Kop van Overijssel zoekt:

een bestuurslid voor het aandachtsgebied personeelszaken

Van een kandidaat wordt verwacht dat hij/zij:
- affiniteit heeft met de ontwikkelingen binnen de Bibliotheek en een visie heeft op positionering van de Bibliotheek;
- ervaring heeft met personeelszaken, dit is een pré;
- voldoende tijd heeft om de functie waar te kunnen maken en
- bij voorkeur woonachtig is in het buitengebied van de gemeente Steenwijkerland.

Wij bieden:
- een uitdagende bestuursfunctie in een interessante en maatschappelijk relevante organisatie
- ambitieuze en betrokken collega-bestuurders.

Inlichtingen zijn te verkrijgen bij de voorzitter Fokke Rosier, tel. 06 - 30 11 74 25 of per email .

Reacties kunnen voor 1 februari 2018 gemaild worden aan: Hans Hilbers, directeur, .