Nieuws Bibliotheek Kop van Overijssel

Resultaten 1 - 5 van 7

Werken op een interessante werk- en ontmoetingsplek

Gepubliceerd op: donderdag 17 augustus 2017

Vrijwilliger gezocht voor Bibliotheek Steenwijkerwold

De Bibliotheek is nog op zoek naar een vrijwilliger voor de vestiging in Steenwijkerwold. Deze Bibliotheek is open met medewerking van vrijwilligers “We hebben nu een klein team, wat wegens omstandigheden nu nog kleiner is. Om Bibliotheek Steenwijkerwold op dinsdagavond open te houden, zoeken we hulp van een vrijwilliger”, vertelt Lammie Hegen namens de Bibliotheek Kop van Overijssel.

Stolpersteine Julia van Dijk-de Vries

Gepubliceerd op: donderdag 10 augustus 2017

Woensdag 9 augustus jl. heeft Günther Demnig 25 Stolpersteine in Steenwijk geplaatst op 12 verschillende adressen in Steenwijk. Eén van deze struikelstenen bevindt zich aan de Noordersingel 13 en is voor Julia van Dijk-de Vries, zij was in de oorlog bibliothecaresse in onze vestiging in Steenwijk.

Bibliotheek Steenwijk zoekt vrijwillige docenten voor de cursus ‘werken met de e-overheid’

Gepubliceerd op: vrijdag 04 augustus 2017

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers met affiniteit voor internet en de e-overheidsdienstverlening. Voor onze cursussen Klik & Tik en Digisterker zijn wij op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die mensen willen helpen met het aanleren van computervaardigheden. Van het aanzetten van de computer tot de weg vinden op het internet. En van het aanvragen van DigiD tot het gebruik van MijnToeslagen. Jij helpt samen met collega’s om de deelnemers van de cursus in een aantal bijeenkomsten om te leren gaan met de computer. Ter voorbereiding op het geven van de cursussen, bieden wij de docenten een ‘train-de-trainer’ bijeenkomst aan.

Wat houdt de functie van docent ‘Werken met de e-overheid’ in?
    o Je weet hoe om te gaan met de elektronische overheid;
    o Je bent bereid om per cursus 4 cursusbijeenkomsten van 2 uur te verzorgen en dit voor te bereiden;
    o Je bent beschikbaar om een cursus meerdere keren te geven.

Een docent ‘Werken met de e-overheid’
    o is enthousiast, heeft een actieve houding en is klantgericht;
    o heeft een passie om anderen te helpen;
    o beschikt over digitale vaardigheden;
    o beschikt over goede communicatieve en presentatievaardigheden.

Wat bieden we?
    Een leuke vrijwillige functie in een enthousiaste, betrokken organisatie waar samenwerking, innovatie en resultaat centraal staan. De Bibliotheek is de meest geraadpleegde instelling van Overijssel. Door dit bereik kunnen wij mensen helpen verder te komen. Persoonlijke ontwikkeling van mensen staat bij ons hoog in het vaandel en daarom investeren wij ook in onze medewerkers. Wij bieden een ‘train-de-trainer’ bijeenkomst ter voorbereiding op het geven van de cursussen.

Hebt u interesse of wilt u meer informatie?
    Neem dan contact op met Herma Rijkeboer. Zij is bereikbaar via:                                                                                                  T: 0521 513273
    E:

• placeholder

ZOMERSLUITINGEN Bibliotheken Kop van Overijssel

Gepubliceerd op: vrijdag 04 augustus 2017

Bibliotheek Oldemarkt : Alle zaterdagen gesloten.(week 30 t/m 35)
    Bibliotheek Giethoorn: Alle woensdagen gesloten ( week 30 t/m 35)
    Bibliotheek Kuinre : Alle dinsdagen in de zomervakantie gesloten ( week 30 t/m 35)
    Bibliotheek Steenwijkerwold: alle woensdagen en vrijdagen in de zomervakantie gesloten
    Bibliotheek Sint Jansklooster: vrijdag 18 augustus gesloten
    Bibliotheek Vollenhove: vrijdag 25 augustus, gesloten vanaf 17.30 uur