Nieuws Bibliotheek Kop van Overijssel

Resultaten 1 - 5 van 8

Bibliotheek Kuinre zoekt vrijwilligers

Gepubliceerd op: vrijdag 20 april 2018

De Stichting Bibliotheek Kop van Overijssel bestaat uit zeven vestigingen. De hoofdvestiging is Steenwijk. Dan zijn er nog de vestigingen Steenwijkerwold, Oldemarkt, Kuinre, Vollenhove, Sint Jansklooster, en Giethoorn. Daarnaast is er een uitleenpost in Kalenberg en afhaal-/brengpunten in Blokzijl en Wanneperveen. De stichting is aangesloten bij de Rijnbrink (RB) en maakt deel uit van het provinciale netwerk van bibliotheken.

Voor Bibliotheek Kuinre zijn wij op zoek naar enthousiaste vrijwilligers.

Wat vragen we van u?
    • u hebt affiniteit met boeken
    • u beschikt over goede computervaardigheden
    • u bent representatief en klantvriendelijk
    • u bent 1 vast dag(deel) in de week, dinsdagmiddag en/of donderdagmiddag, beschikbaar

Wat gaat u doen?
    • Klanten helpen met bijvoorbeeld het zoeken van boeken of het reserveren van materialen.
    • Toezicht houden in de Bibliotheek
    • Opruimen van teruggebrachte materialen
    • Verrichten van lichte administratieve werkzaamheden

Wat bieden we u?
    Wij bieden u een korte opleiding, waarna u direct aan de slag kunt. Vrijwilligers ontvangen een kleine vergoeding en een gratis lidmaatschap van de Bibliotheek. Bovendien bieden we u een interessante en uitdagende werk- en ontmoetingsplek.

Heeft u interesse om vrijwilliger te worden?
    Neemt u dan contact op met Anje Brandsma, teamleider Bibliotheek Kuinre via t. 0561-451327 of

Wijziging Bibliotheekreglement

Gepubliceerd op: maandag 16 april 2018

Met ingang van 25 mei gaat, mede in verband met de nieuwe privacy wetgeving, een nieuw Bibliotheekreglement van kracht. Belangrijkste wijziging is dat de uitleenvoorwaarden geintegreerd zijn in het nieuwe Bibliotheekreglement.

Computercursussen voor volwassenen in Steenwijk gaat tweede seizoen in

Gepubliceerd op: maandag 16 april 2018

SeniorWeb Meppel/Steenwijk is in januari van dit jaar in Steenwijk gestart met computercursussen voor volwassenen. De belangstelling was direct erg groot en de resultaten zijn veelbelovend. Maar liefs 40 mensen hebben de cursussen tot een goed einde gebracht. Ook de inloopochtenden, waar men gratis informatie kan krijgen over cursussen en computerproblemen, werden goed bezocht. De laatste inloopochtend van dit seizoen is op maandag 7 mei.

Activiteitenflyer april t/m de zomervakantie

Gepubliceerd op: vrijdag 30 maart 2018

Onze nieuwe activiteitenflyer is uit. Al onze activiteiten van april t/m de zomervakantie staan er in. De flyer is verkrijgbaar in je Bibliotheek of lees hem hier!

Ontdek je favoriete films op Filmbieb!

Gepubliceerd op: dinsdag 20 maart 2018

Op Filmbieb vind je een grote collectie films en series die je kunt lenen met je bibliotheekpas.