Mijn Bibliotheek

Laden...
Resultaten 1 - 5 van 7

Gepubliceerd op: woensdag 09 mei 2018

Bibliotheek Kop van Overijssel heeft momenteel een afhaal-/brengpunt in Blokzijl in de Vierhoek. Deze uitleenpost gaat echter met ingang van 1 juni sluiten.

Gepubliceerd op: vrijdag 20 april 2018

De Stichting Bibliotheek Kop van Overijssel bestaat uit zeven vestigingen. De hoofdvestiging is Steenwijk. Dan zijn er nog de vestigingen Steenwijkerwold, Oldemarkt, Kuinre, Vollenhove, Sint Jansklooster, en Giethoorn. Daarnaast is er een uitleenpost in Kalenberg en afhaal-/brengpunten in Blokzijl en Wanneperveen. De stichting is aangesloten bij de Rijnbrink (RB) en maakt deel uit van het provinciale netwerk van bibliotheken.

Voor Bibliotheek Kuinre zijn wij op zoek naar enthousiaste vrijwilligers.

Wat vragen we van u?
• u hebt affiniteit met boeken
• u beschikt over goede computervaardigheden
• u bent representatief en klantvriendelijk
• u bent 1 vast dag(deel) in de week, dinsdagmiddag en/of donderdagmiddag, beschikbaar

Wat gaat u doen?
• Klanten helpen met bijvoorbeeld het zoeken van boeken of het reserveren van materialen.
• Toezicht houden in de Bibliotheek
• Opruimen van teruggebrachte materialen
• Verrichten van lichte administratieve werkzaamheden

Wat bieden we u?
Wij bieden u een korte opleiding, waarna u direct aan de slag kunt. Vrijwilligers ontvangen een kleine vergoeding en een gratis lidmaatschap van de Bibliotheek. Bovendien bieden we u een interessante en uitdagende werk- en ontmoetingsplek.

Heeft u interesse om vrijwilliger te worden?
Neemt u dan contact op met Anje Brandsma, teamleider Bibliotheek Kuinre via t. 0561-451327 of

Tijdens de zomermaanden zijn er geen cursussen maar u kunt zich in de zomer wel opgeven voor een van de cursussen in het najaar. Ga naar de website www.seniorwebmeppel.nl en download het inschrijfformulier. Vul het in en stuur het op. De cursussen starten weer op 1 oktober. In de Bibliotheek van Steenwijk kunt zich inschrijven in de week van 10 t/m 14 september van 14.00 tot 16.00 uur. Dan starten ook de inloopochtenden weer.

De nieuwe cursusboekjes voor het najaar liggen vanaf half augustus in sommige bibliotheken van de gemeente Steenwijkerland, Rabobank en de computerwinkels.