Stolpersteine Julia van Dijk-de Vries

Gepubliceerd op: donderdag 10 augustus 2017
Stolpersteine Julia van Dijk-de Vries

Woensdag 9 augustus jl. heeft Günther Demnig 25 Stolpersteine in Steenwijk geplaatst op 12 verschillende adressen in Steenwijk. Eén van deze struikelstenen bevindt zich aan de Noordersingel 13 en is voor Julia van Dijk-de Vries, zij was in de oorlog bibliothecaresse in onze vestiging in Steenwijk.

Bibliotheek Steenwijk heeft daarom deze struikelsteen geadopteerd. Bij de korte ceremonie waren de directrice a.i., de teamleidster van Steenwijk en een bestuurslid aanwezig.

Het is goed stil te staan bij wat in het verleden is gebeurd. De ceremonie werd afgesloten met het lied Shalom chaverim, shalom chaverim, shalom, shalom. L'hit-rah-oat, l'hit-rah-oat, shalom, shalom. (Shalom mijn vrienden, tot we elkaar weer ontmoeten).

plaatsing stolperstein                         stolperstein