Werken op een interessante werk- en ontmoetingsplek

Gepubliceerd op: donderdag 17 augustus 2017
Werken op een interessante werk- en ontmoetingsplek

Vrijwilliger gezocht voor Bibliotheek Steenwijkerwold

De Bibliotheek is nog op zoek naar een vrijwilliger voor de vestiging in Steenwijkerwold. Deze Bibliotheek is open met medewerking van vrijwilligers “We hebben nu een klein team, wat wegens omstandigheden nu nog kleiner is. Om Bibliotheek Steenwijkerwold op dinsdagavond open te houden, zoeken we hulp van een vrijwilliger”, vertelt Lammie Hegen namens de Bibliotheek Kop van Overijssel.

En juist dat blijkt een probleem in Steenwijkerwold. “Als er hier geen vrijwilliger bij komt voor de dinsdagavond, dan zijn we gedwongen deze op dinsdagavond te sluiten”, waarschuwt zij. Toch zijn de medewerkers en vrijwilligers bij Bibliotheek Kop van Overijssel ervan overtuigt dat er genoeg vrijwilligers te vinden zijn in Steenwijkerwold en omgeving, want ‘in ieder mens schuilt een vrijwilliger’. Waarom wordt iemand eigenlijk vrijwilliger? Omdat iemand dan de wereld op zijn geheel eigen wijze een beetje mooier kan maken.

En die wereld is prachtig in de Bibliotheek. Hier zijn de mooiste romans, de spannendste detectives en thrillers, de grappigste kinderboeken, boeiende e-books, fascinerende films en nog veel meer. De Bibliotheek Steenwijkerwold is in het hart van Steenwijkerwold, in Hoogtij. Elke dag is weer anders in de Bibliotheek. Wie zou daar nou niet willen werken? De Bibliotheek Kop van Overijssel is op zoek naar een vrijwilliger voor deze Bibliotheek, maar ook in onze andere vestigingen zijn vrijwilligers altijd welkom.

De Bibliotheek zoekt vrijwillige gastvrouwen/-heren voor de vestiging Steenwijkerwold die op dinsdagavond van 17.00 – 20.00u in de Bibliotheek wil werken. Werk je graag met mensen en media en ben je op zoek naar boeiend en afwisselend vrijwilligerswerk? Reageer dan op deze oproep en help de Bibliotheek Steenwijkerwold op dinsdagavond open te houden!

Vrijwilligers in de Bibliotheek Kop van Overijssel houden zich bezig met: opruimen en controle van de collectie, afhandelen en beantwoorden van eenvoudige vragen van klanten en het uitvoeren van eenvoudige, veel voorkomende handelingen in het bibliotheeksysteem. Vrijwilligers krijgen een instructie waarna zij direct aan de slag kunnen. Bovendien wordt een interessante en leuke werk- en ontmoetingsplek geboden.

Heeft u interesse? Neem contact op met Lammie Hegen, teamleidster van Bibliotheek Steenwijk & Steenwijkerwold, e-mail