Vacature Taalpuntcoördinator

Ben jij de taalheld die laaggeletterdheid in de gemeente Steenwijkerland weet te verslaan? Dan ben jij de Taalpuntcoördinator die wij zoeken!

Om mee te kunnen doen in de samenleving heeft ieder mens basisvaardigheden nodig, zoals taal, rekenen en digitale vaardigheden. Taalvaardigheid is hiervan de meest fundamentele; zonder taalvaardigheid is het haast onmogelijk om de andere vaardigheden te ontwikkelen. In de Gemeente Steenwijkerland werken verschillende partijen samen aan het terugdringen van laaggeletterdheid en het vergroten van basisvaardigheden (taal, rekenen en digitale vaardigheden).

Het Taalpunt valt vanaf 1 januari 2024 onder de Bibliotheek Kop van Overijssel. Voor dit Taalpunt zijn wij op zoek naar een enthousiast coördinator voor 20 uur per week. In deze functie ben je samen met jouw collega taalpuntcoördinator verantwoordelijk voor de inhoudelijke activiteiten binnen het Taalpunt. Je zorgt voor de juiste koppelingen tussen taalvraag en taalaanbod en de inhoudelijke begeleiding van taalvrijwilligers. Klik hier voor de volledige vacature.