Ontdek je favoriete films op Filmbieb!

Op Filmbieb vind je een grote collectie films en series die je kunt lenen met je bibliotheekpas.

Als bibliotheeklid kun je via Filmbieb dvd’s lenen uit de collectie van Muziekweb. Ook kun je via de site trailers bekijken en wordt er achtergrondinformatie over de beschikbare films en series gegeven. Met Filmbieb heb je toegang tot klassieke Nederlandse films, zoals Oscarwinnaars Antonia en Karakter, kinderfilms als Iep en Kikkerdril en het oeuvre van Bert Haanstra en Joris Ivens.

Het aanbod is mede tot stand gekomen dankzij schenkingen van Nederlandse bibliotheken en particulieren. Met Filmbieb wil Muziekweb dit vaak zo belangrijke Nederlandse culturele erfgoed behouden. Ook bibliotheken met nog slechts een beperkte collectie op locatie kunnen zo blijvende toegang en beschikbaarheid bieden tot onder andere Nederlandse films, series, documentaires en boekverfilmingen.

Het lenen van een dvd via Filmbieb kost € 2,- per titel. Aanvragen kan via www.filmbieb.nl of via www.bibliotheekkopvanoverijssel.nl