Nieuws uit de Bibliotheek

Gezocht! Gastvrouw/-heer voor Bibliotheek Giethoorn

Wegens toekomstige wijzigingen in de openingstijden is Bibliotheek Kop van Overijssel op zoek naar een gastvrouw-/heer voor de vestiging in Giethoorn. Deze Bibliotheek is gevestigd in Kulturhus De Eendracht en is open met medewerking van vrijwilligers.

De medewerkers en vrijwilligers bij Bibliotheek Kop van Overijssel zijn ervan overtuigt dat er genoeg vrijwilligers te vinden zijn in Giethoorn, want ‘in ieder mens schuilt een vrijwilliger’. Waarom wordt iemand eigenlijk vrijwilliger? Omdat iemand dan de wereld op zijn geheel eigen wijze een beetje mooier kan maken.

En die wereld is prachtig in de Bibliotheek. Hier zijn de mooiste romans, de spannendste detectives en thrillers, de grappigste kinderboeken, boeiende e-books, fascinerende films en nog veel meer. Elke dag is weer anders in de Bibliotheek. Wie zou daar nou niet willen werken?

Bibliotheek Giethoorn wil graag op woensdagmorgen open in plaats van woensdagmiddag. Daarom zoeken wij met spoed hulp van een vrijwilliger voor de woensdag van 09.45 – 12.45 uur. Na een instructie op een ander moment, kun je direct aan de slag.

Werk je graag met mensen en media en ben je op zoek naar boeiend en afwisselend vrijwilligerswerk? Reageer dan op deze oproep en help Bibliotheek Giethoorn!

Vrijwilligers in de Bibliotheek Kop van Overijssel houden zich bezig met: opruimen en controle van de collectie, afhandelen en beantwoorden van eenvoudige vragen van klanten en het uitvoeren van eenvoudige, veel voorkomende handelingen in het bibliotheeksysteem. Vrijwilligers krijgen een instructie, waarna zij direct aan de slag kunnen. Bovendien wordt een interessante en leuke werk- en ontmoetingsplek geboden.

Heeft u interesse? Neem contact op met Anje Brandsma, teamleidster van Bibliotheek Kuinre, Oldemarkt en Giethoorn via T. 0561-451327 of via e-mail