Nieuws uit de Bibliotheek

Warme Kerst in Bibliotheek Steenwijk met Joris' Kerstboom

Joris’ Kerstboom staat van 9 t/m 23 december in Bibliotheek Steenwijk. De actie is gebaseerd op het KRO-NCRV tv-programma van presentator Joris Linssen, waarin hij mensen uitnodigt een bijzonder persoon in het licht te zetten. In Bibliotheek Steenwijk kunnen bezoekers de komende tijd hetzelfde doen.

Vanaf 9 december kunnen bibliotheekbezoekers een kerstbal met daarop een mooie gedachte in de boom hangen. Zo kun je een reddende engel bedanken, of een hechte vriendschap vieren. Het begint voor iedereen bij de vraag van Joris: ‘Wie zet jij in het licht?’ Dat kan leiden tot mooie gesprekken bij de boom. Joris’ Kerstboom wordt zo een waardevolle ontmoetingsplaats in de dagen voor Kerst.

In Bibliotheek Steenwijk is op maandag 9, 16 en 23 december en woensdag 11 en 18 december van 14.30 uur tot 16.00 uur en op zaterdag 14 en 21 december van 10.30 – 12.00 uur een bibliotheekmedewerker aanwezig om mensen te helpen en een luisterend oor te bieden. Natuurlijk is het ook mogelijk om buiten deze tijden een boodschap in de boom te hangen.

Landelijke actie
Bijna 200 bibliotheken in Nederland doen mee aan de sympathieke actie. Op www.joriskerstboom.nl is te zien in welke steden Joris’ Kerstboom staat. Ook kunnen bezoekers hier een online kerstgedachte voor een dierbare achterlaten.