Meike Zwitser en Tristen Broer winnen de Regionale Voorleeswedstrijd!

Meike Zwitser van basisschool De Driemaster uit Hasselt en Tristen Broer van School B uit Steenwijk hebben de Regionale Voorleeswedstrijd gewonnen. Deze wedstrijd vond plaats in Bibliotheek Zwolle, de Stadkamer. Het betrof hier een kwartfinale van De Nationale Voorleeswedstrijd. De winnaars zullen op 1 april de regio vertegenwoordigen in de Provinciale ronde. En wellicht wordt een van hen wel De Nationale Voorleeskampioen 2020!

De tien kandidaten werden, aangemoedigd door hun supporters, om de beurt door presentatrice Jonneke Siebrand naar voren gehaald en kort aan het publiek voorgesteld. Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelf gekozen boek. In de pauze trok de jury zich terug. Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk. Na een spannend kwartiertje, waarin het publiek werd vermaakt door Jonneke op piano met een originele quiz, werd het verlossende woord door juryvoorzitter Iris Boter (schrijfster en illustratrice kinderboeken) gesproken. De andere juryleden waren Evelyn Romp van boekhandel Westerhof, Sakandar Masoud (winnaar regioronde 2019) en gemeenteraadslid van Groen Links Margriet Leest.

Meike las een fragment voor uit het boek “Alleen Beer mocht mee” van Vivian den Hollander. De jury vond dat Meike rustig, boeiend en duidelijk voorlas. Tristen las voor uit “De gouden Kokosnoot” van Tosca Menten. Hij was over de hele linie duidelijk, rustig en kon met gebaren met verhaal nog levendiger maken. Zij zijn twee van de tien deelnemers van de Provinciale finale die op 1 april gehouden zal worden in het ZInIn Theater te Nijverdal.

De middag werd mede mogelijk gemaakt door de Regelaardij uit Hasselt.

Coronavirus: Al onze vestigingen zijn gesloten t/m 6 april en alle activiteiten tot die datum gaan niet door. Alle materialen die je thuis hebt zijn boetevrij en reserveringen bewaren we tot na die datum.