Bibliotheek Oldemarkt, Steenwijk, Steenwijkerwold en Vollenhove zijn open!

De bibliotheken in Oldemarkt, Steenwijk, Steenwijkerwold en Vollenhove zijn open voor het uitlenen en inleveren van boeken en andere materialen.

Helaas blijven de Bibliotheken in Giethoorn, Kuinre, Sint Jansklooster nog even gesloten. We hebben gekozen om geleidelijk onze vestigingen te openen, zodat we zeker weten dat we iedereen op de juiste manier en met voldoende medewerkers en vrijwilligers in al onze vestigingen van dienst kunnen zijn. Leden van die vestigingen zijn natuurlijk van harte welkom in de bibliotheken in Oldemarkt, Steenwijk, Steenwijkerwold en Vollenhove.

Landelijk is een protocol opgesteld voor alle Bibliotheken in Nederland. Alleen onder die voorwaarden mag een Bibliotheek open. Dit ter bescherming van onze bezoekers en medewerkers.

Wat betekent dat voor Bibliotheek Kop van Overijssel en u als bezoeker.
Bibliotheek Oldemarkt, Steenwijk en Vollenhove zijn weer open op de normale tijden. Bibliotheek Steenwijkerwold heeft aangepaste openingstijden. Die zijn op dinsdag, woensdag en vrijdag van 14.00 – 17.00 uur. De volledige openingstijden kunt u hier terugvinden.

De bekende regels, die ook in onze bibliotheken gelden zijn:

• Houd 1,5 meter afstand, zowel in als buiten de bibliotheekvestiging. Dit wordt met behulp van strepen, pijlen en stickers aangegeven.
• Sommige bibliotheken hebben een aparte in- en uitgang, ook dat wordt met behulp van pijlen en stickers aangegeven.
• Kom alleen naar de Bibliotheek of met maximaal 1 andere persoon uit uw huishouden.
• Kinderen t/m 12 jaar hebben alleen toegang onder begeleiding van een meerderjarig gezinslid.
• Kom niet naar de Bibliotheek als u verkouden bent of griepklachten hebt.
• Blijf thuis als u een van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn.
• Lichte hoest, verhoging (tot 38 C°). Blijf thuis als iemand in uw huis koorts heeft (vanaf de 38 C°) en/of benauwdheidsklachten.
• Schud geen handen.

Regels specifiek voor in de Bibliotheek:

• Leen doelgericht boeken, bij voorkeur na reservering vooraf. Als u gereserveerd heeft, staan de boeken voor u klaar in de reserveringskast.
• Pak geen boeken of andere materialen uit het schap, behalve als u het daadwerkelijk gaat lenen.
• Volg altijd de aanwijzingen van het personeel op.
• Er mogen per vestiging maar een maximaal aantal mensen naar binnen. Het aantal hangt af van de oppervlakte van de Bibliotheek. Bij de ingang staan winkelmandjes voor de          bezoekers klaar. Wie naar binnen wil, neemt een mandje mee. Dit geldt voor elke persoon die naar binnen gaat. Zijn de mandjes op? Dan is het maximale aantal bereikt en moet u    buiten wachten tot er weer een mandje beschikbaar is. De mandjes worden na gebruik schoongemaakt.
• Bij de ingang vindt u desinfecterende gel. Gebruik deze voor u naar binnen gaat.

Aangepaste service
Omdat we graag willen dat u gezond blijft en in onze bibliotheken iets kunt reserveren/vinden wat u interesseert, hebben wij een aangepaste service. Zodra de maatregelen weer versoepelen zullen we deze service ook wijzigen. Uiteraard zullen we u daar tijdig over informeren.

• De materialen die u inlevert gaan 36 uur in quarantaine. Na die 36 uur komen ze weer beschikbaar om uit te lenen.
• Materialen worden voor zes weken aan u uitgeleend.
• De nieuwste tijdschriften zijn ook al te leen.
• U kunt geen gebruik maken van het toilet en de koffievoorziening.
• De leestafel is buiten gebruik en het is niet toegestaan in de Bibliotheek materiaal te blijven lezen.

Wij begrijpen dat het misschien even wennen is om op deze manier in de Bibliotheek te komen. We hopen op uw begrip. Maar onze medewerkers en vrijwilligers staan voor u klaar en zijn erg blij u weer te mogen verwelkomen in onze bibliotheken.

Mocht u vragen hebben, neem gerust contact op met uw Bibliotheek. Dit kan telefonisch tijdens de openingstijden van Bibliotheek Oldemarkt, Steenwijk of Vollenhove of via het contactformulier

Coronavirus: Bibliotheek Oldemarkt, Steenwijk, Steenwijkerwold en Vollenhove zijn geopend! Kijk voor meer informatie bij nieuws. | Op tweede Pinksterdag, maandag 1 juni, zijn al onze vestigingen gesloten. | Bibliotheek Kuinre gaat donderdag 4 juni open!