Corona Update 18 november 2020

We zijn open!

Vanaf donderdag 19 november zijn we weer open! We hanteren dan dezelfde regels als voor 5 november jl. Onze vestigingen zijn open en toegankelijk voor iedereen. Wel hebben we regels waar iedereen zich aan moet houden.

Naast dat je gewoon boeken kunt komen lenen en inleveren, zijn de leestafels en werkplekken ook beschikbaar. Kom werken of ontspannen met een krant of tijdschrift.

Scholen
Scholen die met de klas in de Bibliotheek boeken willen komen lenen zijn welkom, maar neem van te voren met de desbetreffende Bibliotheek contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Openingstijden
Actuele openingstijden van onze Bibliotheken vind je hier. Vanwege corona is het mogelijk dat deze wijzigen.

Overzicht regels en protocollen
De bekende regels, die ook in onze bibliotheken gelden zijn:

• Houd 1,5 meter afstand, zowel in als buiten de bibliotheekvestiging. Dit wordt met behulp van strepen, pijlen en stickers aangegeven.
  • Kom niet naar de Bibliotheek als u verkouden bent of griepklachten hebt.
  • Blijf thuis als je een van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (tot 38 C°).
  • Blijf thuis als iemand in uw huis koorts heeft (vanaf de 38 C°) en/of benauwdheidsklachten.
  • Schud geen handen.

Regels specifiek voor in de Bibliotheek:

• Bij binnenkomst in de Bibliotheek wordt naar het doel van uw bezoek gevraagd:
    • Kom je materialen brengen of halen, dan is registratie niet nodig en wordt er geen tijdsduur met je afgesproken.
    • Wil je gebruik maken van een werk-/leesplek dan is registratie verplicht (naam, email-adres en telefoonnummer, aankomsttijd en vertrektijd) t.b.v. bron- en      contactonderzoek. Bovendien worden er afspraken gemaakt over de duur van het verblijf. We hanteren maximaal 1u. Mochten er geen wachtenden zijn, dan mag dat uur in overleg verlengd worden.
    • Wil je voor een activiteit naar de Bibliotheek (een cursus, een lezing, etc.) dan moet je vooraf een plaats reserveren en wordt die reservering gecontroleerd.
  • Leen doelgericht boeken, bij voorkeur na reservering vooraf. Als je gereserveerd hebt, staan de boeken voor je klaar in de reserveringskast.
  • Pak geen boeken of andere materialen uit het schap, behalve als je het daadwerkelijk gaat lenen.
  • Volg altijd de aanwijzingen van het personeel op.
  • Bij de ingang vind je desinfecterende gel. Gebruik deze voor je naar binnen gaat.
  • Er mogen per vestiging maar een maximaal aantal mensen naar binnen. Het aantal hangt af van de oppervlakte van de Bibliotheek. Bij de ingang staan winkelmandjes voor de bezoekers klaar. Wie naar binnen wil, neemt een mandje mee. Dit geldt voor elke persoon van 13 jaar en ouder die naar binnen gaat. Zijn de mandjes op? Dan is het maximale aantal bereikt en moet u buiten wachten tot er weer een mandje beschikbaar is. De mandjes worden na gebruik schoongemaakt.

Mondkapjesplicht
Wij verwachten van iedereen van 13 jaar en ouder dat zij een mondkapje draagt bij het bezoek aan de Bibliotheek. Vanaf 1 december is dit ook landelijk verplicht in alle openbare ruimtes. Kom je materialen brengen of halen dan moet het mondkapje continu op. Maak je gebruik van een werk-/leesplek of wil je deelnemen aan een activiteit dan moet je alleen een mondkapje op als je rondloopt. Zit je op een stoel, dan mag het mondkapje af.
Al onze medewerkers en vrijwilligers zullen zelf ook een mondkapje of gezichtsmasker dragen, zo zorgen we er samen voor dat we open kunnen blijven en iedereen zich veilig voelt.

Mocht je vragen hebben, neem gerust contact op met jouw Bibliotheek. Dit kan telefonisch tijdens onze openingstijden.