Nieuws uit de Bibliotheek

Heb jij interesse in nieuwe technologie en trends? Dan zoeken we jou!

Heb jij interesse in nieuwe technologie en trends? Dan zoeken we jou!

Word vrijwilliger in het KennisLab!

Het KennisLab in Steenwijk is een inspirerende omgeving waar men huidige en nieuwe technologie kan ontdekken. In het KennisLab hebben wij o.a. 3D printers, VR brillen, laser- en vinylsnijders, robotica en nog veel meer. De medewerkers van het KennisLab helpen en motiveren bezoekers om aan de slag te gaan met deze moderne apparatuur, om zo de mogelijkheden van deze technologie te ontdekken. Het KennisLab is gevestigd in Bibliotheek Steenwijk en is op woensdagmiddag en zaterdagochtend open voor zowel jeugd als volwassenen. In de schoolvakanties bieden we workshops aan en zijn we ook op andere dagen geopend. Daarnaast komen we ook op scholen en op andere locaties.

Wil je jouw kwaliteiten inzetten en helpen bij workshops? Vind je het leuk om mensen te enthousiasmeren en te begeleiden? Heb je affiniteit voor techniek en creativiteit?
Word vrijwilliger in het KennisLab!

Vacature
Wegens het steeds groter aantal activiteiten en een groeiende stroom bezoekers zijn we op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om jeugd, maar ook volwassenen te begeleiden in het KennisLab. Om vrijwilliger in het KennisLab te kunnen worden, is het niet nodig dat je al uitgebreide kennis van (maak)techniek hebt. Het is vooral belangrijk dat je interesse hier naar uit gaat, dat je er gevoel voor hebt en dat je sterk de behoefte hebt om te ontdekken ‘hoe iets werkt’.

Jij

  • Hebt affiniteit met digitale techniek
  • Bent enthousiast om jeugd en volwassenen kennis te laten maken met diverse vormen van technologie. Denk hierbij aan 3D printen, programmeren, robotica en virtual reality.
  • Kunt bezoekers enthousiasmeren en aanzetten tot het experimenteren, creëren en het maken
  • Kunt goed omgaan met mensen (groepen) van alle leeftijden (kinderen, jeugd, volwassenen en ouderen)
  • Hebt bij voorkeur ervaring in het begeleiden van groepen van kinderen
  • Creativiteit is een pré
  • Bent op zaterdagochtend en/of woensdagmiddag (regelmatig) beschikbaar en/of flexibel beschikbaar om doordeweeks te helpen bij onderwijsprojecten

Wij

  • Leiden je intern op om zelfstandig te kunnen werken met de apparatuur
  • Zorgen ervoor dat je verzekerd bent voor ongevallen en schade tijdens werkzaamheden
  • Bieden je een vrijwilligersbijdrage aan

Het KennisLab is onderdeel van de Bibliotheek Kop van Overijssel.

Past dit bij jou en ben je enthousiast? Stuur dan je reactie naar: . Voor meer informatie kan je tijdens kantooruren bellen naar: 06-42148128.