27 september 2020; 100 jaar Bibliotheek Kop van Overijssel

Op 27 september 1920 opende de Openbare Leeszaal aan de Markt van Steenwijk voor het eerst haar deuren. In september 2020, precies 100 jaar later, wilden we dit heuglijke feit vieren met de start van een feestelijk jubileumjaar met allerlei activiteiten voor de inwoners van Steenwijkerland.

Het corona virus gooit ook voor ons echter roet in het eten. We hadden zulke leuke plannen en al veel voorbereidingen getroffen, maar het Bestuur heeft – met pijn in het hart – toch besloten de jubileumfestiviteiten uit te stellen tot het voorjaar van 2021. De belangrijkste reden hiervoor is dat we met de huidige restricties en onzekerheden geen kans zien om een veilig, en tegelijkertijd ook sfeervol en volwaardig jubileumfeest te houden.

Gelukkig bestaan we een heel jaar 100 jaar en betekent uitstel geen afstel. We hopen in het voorjaar van 2021 extra uit te kunnen pakken. Met de uitgifte van het jubileummagazine en de reünie voor oud-medewerkers, vrijwilligers en bestuursleden.

De sociale media en de website maken het gelukkig mogelijk om op een andere manier toch alvast aandacht te besteden aan dit mooie jubileum. Hou de komende maanden daarom zeker onze sociale media-kanalen en de website in de gaten voor leuke artikelen, mooie interviews, toch ook een paar activiteiten en verrassende terugblikken. Zo brengen we er samen toch alvast een beetje de feeststemming in.