Gezocht, zaden voor de Zadenbibliotheek

zadenbibliotheek

Binnenkort willen we in Bibliotheek Steenwijk starten met een zadenbibliotheek. Dit is een plek waar je zaden kosteloos kunt lenen en ruilen.

Er zijn in Nederland meer dan 30 locaties!  Elke locatie heeft een collectie zaden van groenten, kruiden en bloemen. De zadencollectie is op elke locatie anders. Dit hangt af van de zaden die weer worden ingeleverd en die worden geruild onderling. Het kunnen zaden zijn van bedrijven die ze verzamelen, van leners die zaden terug brengen of zaden die tuiniers inbrengen van hun tuinen. Ook zijn er soms restanten van overgebleven biologische zaden van zaderijen.

Voor een goede start van onze Zadenbibliotheek zijn wij op zoek naar biologische zaden. Heb jij nog zaden over die je niet gebruikt? Lever ze dan in bij het inleverpunt in Bibliotheek Steenwijk. Lever ze aan in een zakje met de naam van het zaad en de plaats waar het vandaan komt, bijvoorbeeld biologische tomaten, Steenwijk. Onze dank is groot!

Mocht de Zadenbibliotheek in Bibliotheek een succes worden, dan willen we dit graag uitbreiden naar onze vestigingen in Vollenhove en Oldemarkt.

Wil je meer informatie over de Zadenbibliotheek? Klik dan hier.