Zadenbibliotheek voor meer natuur in Steenwijkerland

zadenbibliotheek

De Bibliotheek Kop van Overijssel komt binnenkort met de Zadenbibliotheek. Met dit initiatief wil de Bibliotheek een positieve bijdrage leveren aan natuur in de gemeente Steenwijkerland. De Zadenbibliotheek bestaat uit een kast waar je biologische zaden van groenten, kruiden en bloemen kunt lenen of ruilen. Bij het vullen van deze kast kan de Bibliotheek nog wel wat hulp gebruiken. Heb je biologische zaden over? Lever ze dan in bij de Bibliotheek Steenwijk.

Meer diversiteit
De eerste stap op weg naar een succesvolle Zadenbibliotheek is het verzamelen van biologische zaden. Laat halve zakjes met zaden niet liggen, maar laat ze via de Zadenbibliotheek van eigenaar wisselen met als doel meer diversiteit voor mens en natuur. Lever de zaden aan in een zakje, waarop de soort duidelijk is vermeld. Heb je de zaden zelf geoogst? Geef dan ook aan wanneer en waar je dat hebt gedaan. Voor het inleveren van zaden kun je terecht in de hal van de Bibliotheek Steenwijk. Op werkdagen geopend van 10.00 tot 16.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur.

Leerzame lezingen
Op termijn vult de Bibliotheek dit initiatief aan met leerzame lezingen, workshops en meer. Groene vingers of niet, de Zadenbibliotheek stelt jong en oud in staat om vanuit de eigen (moes)tuin bij te dragen aan de natuur. Om dit alles mogelijk te maken, neemt de Bibliotheek Kop van Overijssel van 28 mei tot en met 5 juni 2021 deel aan de mobiele collecte van het Prins Bernhard Cultuurfonds. De officiële opening van de Zadenbibliotheek wordt kenbaar gemaakt via de lokale media en natuurlijk deze website.

Unieke collectie
Er zijn in Nederland meer dan 30 locaties!  Elke locatie heeft een unieke collectie zaden van groenten, kruiden en bloemen. Wil je meer informatie over de Zadenbibliotheek? Klik dan hier. Mocht de Zadenbibliotheek in Bibliotheek Steenwijk een succes worden, dan breiden we dit graag uit naar onze vestigingen in Vollenhove en Oldemarkt.