Nederland Leest 2022

Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. Daarom geeft de Bibliotheek in november een boek cadeau – om te lezen en samen over te praten.

Haal boekgeschenk op tijdens Nederland Leest in de bibliotheek
Kom naar Bibliotheek tijdens Nederland Leest en krijg het boek Mevrouw mijn moeder van Yvonne Keuls van ons cadeau! Met dit boek richtte Yvonne Keuls een liefdevol monument op voor haar ouder wordende moeder. Deze ontroerende roman is een prachtig gesprek tussen moeder en dochter, over een bijzonder verleden en vitaal ouder worden. Het boek werd in bekroond met de Publieksprijs 1999 en is de hele maand november gratis op te halen in de bibliotheek.

Eén boek, duizend gesprekken
Nederland Leest gaat in 2022 over het ouder worden in deze tijd: we worden met z’n allen gemiddeld steeds ouder, maar we blijven ook steeds fitter. Hoe is het om ouder te worden en hoe blijf je fit en vitaal? Tijdens Nederland Leest organiseren we verschillende activiteiten voor onze leden en bezoekers rondom het thema Oud worden, jong blijven.

Oud worden, jong blijven
De afgelopen jaren was een periode waarbij we ons meer bezig zijn gaan houden met onze gezondheid. Oud worden willen we allemaal, maar tegen het proces van ouder worden kunnen we best opzien. Hoe blijf je fit en vitaal? En hoe zorg je ervoor dat je in elke levensfase contact houdt met je medemens? De bibliotheek is dé plek waar je anderen kunt ontmoeten en waar je met elkaar hierover in gesprek kunt gaan.

Campagne Nederland Leest
Nederland Leest is een jaarlijkse bibliotheekcampagne van stichting CPNB die het lezen van boeken bevordert met steeds een ander thema. In het hele land worden er in de maand november activiteiten georganiseerd voor Nederland Leest om lezers met elkaar te verbinden.