Nieuws uit de Bibliotheek

Vacature Specialist Jeugd en Onderwijs

Vacature Specialist Jeugd en Onderwijs

Werk jij met ons samen aan ontwikkelkansen voor jeugd en onderwijs?

Je werkt intensief samen met het onderwijs onder de noemer “de Bibliotheek op school” (dBos). dBos is een landelijke aanpak waarin bibliotheek en (voor)school structureel, planmatig en opbrengstgericht samenwerken aan taalontwikkeling, leesbevordering en mediawijsheid.

Als specialist heb je een aantal basisscholen onder je hoede waarbij je uiteindelijke doel is het vergroten van leesmotivatie bij kinderen van 4-12 jaar. Je zorgt voor een optimale collectie en zorgt dat alle leerlingen worden ondersteund bij hun zoektocht naar “het beslissende boek”. Ook ben je verantwoordelijk voor het leggen van contacten met nieuwe scholen die een Bibliotheek op school willen.

Je werk speelt zich af binnen de context van je scholen en het team bij de Bibliotheek. Om dat goed te kunnen doen is een houding gericht op samenwerking en kennis delen vanzelfsprekend. Je bent gericht op kwaliteit in maatwerk en je weet vanuit de vraag te werken. Daarnaast kun je coördineren en schakelen.

Solliciteren of meer weten?

Enthousiast geworden? Reageer dan voor 7 december via deze link. Wil je meer weten? Kijk dan hier voor de volledige vacaturetekst.