Nieuws uit de Bibliotheek

Vacature Leesconsulent Jeugd en Onderwijs

Vacature Leesconsulent Jeugd en Onderwijs

"Vormt leesplezier voor jou de onbetwiste basis voor leesbevordering bij kinderen? Lees dan direct verder en solliciteer!''

De leesconsulent is de vertegenwoordiger van de Bibliotheek voor kinderopvang en school en maakt o.a. deel uit van de aanpak de Bibliotheek op School. Dit is een landelijke aanpak waarin bibliotheek en school structureel, planmatig en opbrengstgericht samenwerken aan taalontwikkeling, leesbevordering en mediawijsheid. De leesconsulent adviseert, ondersteunt en werkt samen met leerkrachten en pedagogisch medewerkers bij de uitvoering van het lees- en mediabeleid.

Samen met je collega’s zet je je in voor het vergroten van de leesmotivatie bij kinderen van 0-12 jaar, waarbij voor jou de nadruk ligt op 0-6 jaar. Hierbij moet je denken aan bijv. Voorleesmoment, Boekstart, contacten met kinderdagverblijven en Voorleesexpress. Je pakt dit op voor alle 3 de werkgebieden: Gemeente Steenwijkerland, Zwartewaterland en Staphorst.

Je ontvangt groepen van verschillende leeftijden en denkt daarnaast mee in het ontwikkelen van een blijvende dienstverlening en samenwerking met kinderopvang en onderwijs. Binnen de bredere teamwerkzaamheden bied je daarnaast ondersteuning bij de leesbevorderingsactiviteiten en campagnes. 

Solliciteren en meer informatie

Enthousiast geworden? Reageer dan uiterlijk 6 december via deze link. Hier kun je ook de hele vacature lezen en meer informatie vinden.