Nieuws uit de Bibliotheek

De Nationale Voorleesdagen 2023

De Nationale Voorleesdagen 2023

Kom jij tijdens De Nationale Voorleesdagen ook naar de Bibliotheek? De Nationale Voorleesdagen, van 25 januari tot en met 4 februari 2023, gaat over het creëren van een voorleesmoment met jouw kind. Voorlezen is heel belangrijk voor de ontwikkeling van het kind en zorgt daarnaast ook voor mooie herinneringen.

Meld je aan voor een activiteit
De Bibliotheek organiseert allerlei activiteiten rondom de Nationale Voorleesdagen. Bedoeld voor kinderen van 0 tot en met 6 jaar en hun (groot)ouders. Kijk in de agenda voor meer informatie over de activiteiten. In Steenwijkerland worden er verschillende dingen georganiseerd:

Muzikale theatervoorstelling: Maximiliaan Modderman geeft een feestje

Maximiliaan Modderman geeft een feestje is uitgeroepen tot Prentenboek van het Jaar! Maximiliaan Modderman is alleen thuis en organiseert een feest voor zijn speelgoedbeesten. Met taart! Het wordt een wild feest. En een vies feest. Wat zullen mama en papa zeggen als ze thuiskomen? Een uitbundig en herkenbaar verhaal voor alle kinderen die er weleens een puinhoop van maken. Speciaal voor onze bibliotheken heeft Michiel Megens een muzikale theatervoorstelling gemaakt die op 28 januari in 3 bibliotheken beleeft kan worden.

Kaartjes zijn verkrijgbaar via www.bibliotheekkopvanoverijssel.nl/agenda en kosten €2,50 per stuk, zowel voor een kind als een volwassene.

Boek en Broodje
Bij een aantal supermarkten in Steenwijkerland ligt op 4 februari tussen 9.00 en 11.00 uur een gratis kinderboek (2-6 jaar) met een broodje klaar. Kom je boodschappen doen met je kind? Kies dan ook een leuk boek uit om samen te gaan lezen thuis. Deze actie is een samenwerking tussen de Bibiliotheek en de supermarkt. De volgende supermarkten doen mee:

  • Giethoorn: Plus
  • Oldemarkt: Coop Koetsier
  • Steenwijk: Jumbo, Coop, Albert Heijn en Albert Heijn van Etten
  • Steenwijkerwold: Spar
  • Vollenhove: Coop

Maximiliaan Modderman geeft een feestje
Maximiliaan Modderman geeft een feestje is uitgeroepen tot Prentenboek van het Jaar! Maximiliaan Modderman is alleen thuis en organiseert een feest voor zijn speelgoedbeesten. Met taart! Het wordt een wild feest. En een vies feest. Wat zullen mama en papa zeggen als ze thuiskomen? 

Misschien past een van de andere boeken beter bij jou en je kindje. Speciaal voor De Nationale Voorleesdagen is er De Prentenboeken Top 10 samengesteld. Kom de boeken ontdekken in de bibliotheek.

Campagne De Nationale Voorleesdagen
De Nationale Voorleesdagen is een bibliotheekcampagne van stichting CPNB ter bevordering van het (voor)lezen van boeken. In het hele land worden er in deze periode activiteiten georganiseerd voor De Nationale Voorleesdagen, om te laten ervaren hoe leuk voorlezen is en hoe belangrijk voor de ontwikkeling van een kind.