Cursus Digisterker

Voor welke leeftijd?: 18+ (iedereen boven 18)
Leren, lezen en lenen: Cursussen
Thema: Onderwijs
Locatie en service: Bibliotheek Steenwijk, Bibliotheek Vollenhove, Bibliotheek Oldemarkt, Bibliotheek St. Jansklooster, Bibliotheek Giethoorn, Bibliotheek Kuinre, Bibliotheek Steenwijkerwold

Cursus Digisterker | Werken met de E-overheid

Leer hoe je veilig gebruik kunt maken van de sites van de gemeente, belastingdienst, verzekeringsbank etz.

Voor wie?
- Je wilt zelf een DigiD aanmaken en leren gebruiken voor overheidszaken.
- Je wilt zelf toeslagen aanvragen en berichten van Mijn Overheid lezen.

Want: het doorgeven van een verhuizing aan de gemeente, of het aanvragen van een toeslag gaat tegenwoordig via internet. Ook over je belasting, kinderbijslag en pensioen kun je vrijwel alleen nog maar digitaal berichten ontvangen en versturen. Dat hoeft geen probleem te zijn als je weet wat je moet doen.

Omschrijving

Bibliotheek Kop van Overijssel biedt de cursus Digisterker, waarin deelnemers leren hoe ze veilig overheidsdiensten via internet moeten gebruiken. Daarnaast wordt er geholpen met het aanvragen van een DigiD: de digitale handtekening.
Werken met de e-overheid is een serie van vijf lessen. De overheid gaat steeds meer digitaal regelen en dat geldt ook voor bedrijven, de belasting, de zorgverzekering en het UWV.
We focussen ons in deze cursus op het DigiD. Wat is het en wat kun je er mee?

Aanmelden of vragen?
Deze cursus wordt regelmatig via onze agenda op de bibliotheekwebsite en berichten in lokale media aangekondigd. Natuurlijk kun je ook je belangstelling in de Bilbiotheek zelf kenbaar maken. Geef naam, telefoonnummer en emailadres door en je wordt benaderd op het moment dat de cursus van start gaat. Je kunt je interesse ook per mail doorgeven of neem contact op via het contactformulier.