Mijn Bibliotheek  

Laden...

boek_aan_huis_service_nieuwsflitsVoor wie?
Bent u gebonden aan huis door bijvoorbeeld ziekte, ouderdom of een (tijdelijke) handicap en wilt u toch graag gebruik maken van de diensten die wij bieden?
Dan kunt u gebruik maken van de Bibliotheek aan huis dienst. Vrijwilligers van de Bibliotheek zorgen ervoor dat u de gewenste materialen thuis ontvangt. Niet alleen boeken, maar onder meer ook tijdschriften, bladmuziek, cd's, dvd's, video's en cd-roms zijn te leen. Dat is de reden dat we de naam van Boek aan Huis Dienst veranderd hebben in Bibliotheek aan Huis Dienst. De Bibliotheek aan Huis Dienst werkt samen met Zorggroep Oude Land en Nieuwe Land.

Hoe werkt het?
Nadat u de Bibliotheek aan Huis Dienst service hebt aangevraagd, komt een vrijwilliger bij u op bezoek om te informeren waar uw interesses naar uit gaan en om te vertellen wat de Bibliotheek te bieden heeft. Daarna wordt u ongeveer een maal per drie weken door dezelfde vrijwilliger bezocht om de gewenste materialen te brengen of weer op te halen: boeken, grootletterboeken, tijdschriften, bladmuziek, cd's, dvd's, cd-roms, luisterboeken en daisyboeken. Ook beschikt de Bibliotheek over Daisyspelers (een apparaat om daisyboeken mee af te spelen) en een Orionwebbox (een apparaat om ondermeer via internet tijdschriften, kranten en boeken te beluisteren). Tegen het betalen van een borg kunt u deze apparatuur gratis kunt lenen voor 6 weken.

Gratis
De enige voorwaarde die verbonden is aan het gebruik maken van deze dienst, is dat u lid bent van de Bibliotheek Kop van Overijssel. Als u gebruik maakt van deze dienst betaalt u alleen de jaarlijkse contributie. Kijkt u voor actuele tarieven en leenvoorwaarden op de website of vraag de folder. U kunt op deze site ook zelf uitzoeken welke materialen u wilt lenen, klik daarvoor op catalogus en daarna op de door u gewenste vestiging.

Meer weten?
Meer informatie over de Bibliotheek aan Huis Dienst kunt u krijgen bij: de Bibliotheek in uw woonplaats. U kunt ook bellen naar de hoofdvestiging van Bibliotheek Kop van Overijssel. Bibliotheek Steenwijk 0521 - 513273 of mailen.