Mijn Bibliotheek  

Laden...

Weet u dat baby's al vanaf drie maanden genieten van boekjes?
Samen plaatjes kijken en samen praten of zingen is goed voor het contact met uw baby en voor de taalontwikkeling van uw kind.

De Bibliotheek werkt samen met gemeente en consultatiebureau om ouders en kinderen vanaf het allereerste begin met (het lezen van) boeken in aanraking te brengen.
BoekStart is een programma dat het lezen met heel jonge kinderen wil bevorderen én ouders met jonge kinderen wil laten genieten van boeken. BoekStart gaat uit van de gedachte dat kinderen die al op jonge leeftijd in aanraking komen met boeken een voorsprong (op school) ontwikkelen waar ze hun hele leven voordeel van hebben. Samen een boekje kijken, plaatjes aanwijzen en benoemen, versjes leren, verhaaltjes vertellen en ernaar luisteren, versterkt bovendien de band tussen ouder en kind.

Op het consultatiebureau ontvangt u een waardebon wanneer uw kind rond de vier maanden is. Met deze bon haalt u een gratis Boekstart pakket met onder meer babyboekjes op bij de Bibliotheek. Dit gratis boekstartpakket wordt u in samenwerking met de gemeente Steenwijkerland en het consultatiebureau aangeboden.
In al onze Bibliotheken zijn boekstart-punten. Voor de openingstijden van de Bibliotheken klikt u hier.

In de Bibliotheek wordt u ontvangen door deskundige medewerkers die u met veel plezier tips over voorlezen en geschikte boekjes geven. Tijdens de avondopenstellingen is het over het algemeen rustiger in de Bibliotheek, we kunnen dan meer tijd voor u uittrekken.

En weet u dat een bibliotheeklidmaatschap voor kinderen tot en met 18 jaar gratis is?
Zo kunt u gebruik maken van de hele collectie materialen voor baby's en kinderen!

Op de website van Boekstart vindt u meer informatie.