Resultaten 1 - 10 van 12
Feestelijke opening VR/AR Makerspace

Op deze dag gaat officieel ons nieuwe VR/AR makerspace open. Loop deze dag eens binnen om kennis te maken met VR/AR!

Inloopspreekuur, hoe werkt de digitale Bibliotheek?

Inloopspreekuur, hoe werkt de digitale Bibliotheek?

Via de Online Bibliotheek en via diverse app's biedt de Bibliotheek veel producten en mogelijkheden. Omdat we merken dat er regelmatig vragen zijn over bijvoorbeeld reserveren via de website, de diverse Bibliotheekapp's of e-Books downloaden, is er een digitaal inloopspreekuur in Bibliotheek Steenwijk.

Het digitaal inloopspreekuur is elke donderdagavond van 18.00 - 20.00 uur.

Voorlezen in Bibliotheek Oldemarkt

Oma Pietje leest elke eerste maandag van de maand voor uit de nieuwste prentenboeken. Aanvang 14.15 (aansluitend aan de schooltijden) Kom ook! Lekker luisteren naar een mooi verhaal.

VR Escaperoom (The Game)

Ervaar de spanning en het mysterie van een echte Escape Room, gewoon in de Bibliotheek.

Voorlezen in Bibliotheek Steenwijk

In Bibliotheek Steenwijk wordt elke eerste donderdag van de maand voorgelezen aan kinderen van 0 t/m 4 jaar.  Deelname is gratis.

Klik en Tik: leer omgaan met de computer

10 September start in bibliotheek Steenwijk Klik & Tik. Deze cursus is voor mensen die nog niet wegwijs zijn op het internet en dat wel graag willen worden. In de cursus wordt geleerd gebruik te maken van de mogelijkheden van de computer, zoals websites bekijken, e-mailen en hoe u bestanden kunt downloaden.

Kopje Cultuur: Poppentheater Peterselie

Tijdens Kopje Cultuur speelt in Bibliotheek Steenwijk poppentheater Peterselie de prachtige voorstelling 'Alle eendjes'. Een interactieve vertelvoorstelling met poppen, voor kinderen vanaf 2 jaar.

Kinderboekenweek

De 65e editie van de Kinderboekenweek vindt plaats van 2 t/m 13 oktober 2019. Met het thema ‘Reis mee!’ gaan we op reis in kinderboeken.

 Nederland Leest; Zullen we eens kijken hoe het duurzamer kan?

Lente of winter, de natuur blijft prachtig door de seizoenen heen. Maar ze is ook kwetsbaar en van slag. In tijden van klimaatverandering en grootschalige milieuvervuiling beseffen we allemaal dat het duurzamer moet. Wat kunnen wij zelf doen om een gezonde leefwereld te behouden voor de toekomst? Daarover praten we met elkaar. In november, de maand waarin Nederland Leest. In de meest duurzame ontmoetingsplek: de Bibliotheek.