Resultaten 1 - 10 van 12
Mindfulness:volg in Bibliotheek Steenwijk een cursus

Mindfulness:volg in Bibliotheek Steenwijk een cursus

In deze drukke tijden even rust! In Bibliotheek Steenwijk starten we op donderdag 9 januari met een cursus Mindfulness. Want Mindfulness is leven met aandacht. Mindfulness zorgt ervoor dat je stopt met piekeren, minder stress ervaart, effectiever werkt en lekkerder in je vel zit. Tijdens deze cursus leert u de basisprincipes van Mindfulness en hoe u deze principes kunt hanteren om bewust en in balans te leven. Op donderdagmiddagen: 9, 16, 23 en 30 januari 2020 van 14.30 - 15.30 uur

Deelname is gratis.

LANDGOED HEERLIJKHEID 'DE EESE'

In de Kop van Overijssel ligt Heerlijkheid De Eese, Dit prachtige landgoed heeft een oppervlakte van circa 800 hectare en ligt op een stuwwal uit de voorlaatste IJstijd. Ook kent het een rijke cultuurhistorie, beginnend bij de Neanderthalers. De naam ‘Eze’ komt al voor in de 13e eeuw. Harry Bouwman, die zich vanaf 2007 bezighoudt met cultuurhistorisch onderzoek op het landgoed, gaat in zijn VUSO- lezing op 21 januari uitgebreid in op de vele interessante aspecten van dit prachtige gebied.

Maak zelf een stappenteller in het KennisLab

Misschien heb je zelf al een stappenteller en anders ken je vast wel iemand die dit heeft. Sommigen hebben een speciale fitbit, anderen hebben het op hun smartphone of op het horloge. Maar heb jij je wel eens afgevraagd hoe je horloge of smartphone weet hoeveel stappen je nu eigenlijk hebt gemaakt? Hoe wordt dit eigenlijk gemeten? 

HaakGezelligAan

In Bibliotheek Steenwijk is elke donderdagmiddag van 13:00 tot 15:00 uur een Haak/Handwerk-cafe. Gezellig samen haken (breien of borduren etc. mag ook) onder het genot van een kopje koffie of thee. 

Inloopspreekuur, hoe werkt de digitale Bibliotheek?

Inloopspreekuur, hoe werkt de digitale Bibliotheek?

Via de Online Bibliotheek en via diverse app's biedt de Bibliotheek veel producten en mogelijkheden. Omdat we merken dat er regelmatig vragen zijn over bijvoorbeeld reserveren via de website, de diverse Bibliotheekapp's of e-Books downloaden, is er een digitaal inloopspreekuur in Bibliotheek Steenwijk.

Gewijzigde regels voor de digitale erfenis

De overheid gaat de regels van digitale nalatenschap voor erfgenamen herzien. Denk hierbij aan de regie op jou eigen overheidsformulieren, zorgdossier, verzekeringen enz. het wordt hiermee makkelijker jouw gegevens na te laten.

Wat gebeurt er met de sociale media waar je lid van bent of met jouw wachtwoorden als je komt te overlijden? Seniorweb Meppel/ Steenwijk heeft daarvoor, samen met notaris Bart Lever uit Meppel, in 2018 de cursus Digitale Nalatenschap ontwikkeld.

Knutselmiddag

Elke laatste dinsdagmiddag van de maand kun je komen knutselen in Bibliotheek Steenwijk. We gaan steeds iets anders maken. Soms gaan we iets maken wat past bij een thema of het seizoen van het jaar. Maar het is altijd iets leuks! Vraag er naar bij de Bibliotheekmedewerker of volg onze website en social media voor meer informatie.

Maak je eigen GPU Support Bracket

Veel met de computer bezig? Investeert u regelmatig in allerlei (extra) onderdelen? Dan weet u dat de kosten aardig op kunnen lopen. Wist u dat u met de 3D printer en/of de lasersnijder ook zelf onderdelen kan maken. Hiermee kunt u heel wat euro’s besparen en bent u bovendien duurzaam bezig.

Voorlezen in Bibliotheek Oldemarkt

Oma Pietje leest elke eerste maandag van de maand (m.u.v. juli en augustus) voor uit de nieuwste prentenboeken. Aanvang 14.15 (aansluitend aan de schooltijden) Kom ook! Lekker luisteren naar een mooi verhaal.

Knutselmiddag in Bibliotheek Oldemarkt

Elke eerste woensdagmiddag van de maand kun je komen knutselen in Bibliotheek Oldemarkt. We gaan steeds iets anders maken. Soms gaan we iets maken wat past bij een thema of het seizoen van het jaar. Maar het is altijd iets leuks! Vraag er naar bij de Bibliotheekmedewerker of volg onze website en social media voor meer informatie.