Resultaten 1 - 10 van 19

De expositie "Kunst in de Kop" is dit jaar een preview voor de editie van 2022 en wordt georganiseerd door de Lionsclub Steenwijk. 13 kunstenaars uit Steenwijkerland en omgeving, exposeren in diverse etalages hun kunst in uiteenlopende stijlen en technieken.

De folder met de route en deelnemers is in Bibliotheek steenwijk verkrijgbaar.

Op zaterdag 25 september houden wij van 10.00 tot 12.30 uur een open dag in de Bibliotheek Steenwijk. Er is dan van alles te beleven, houd voor meer informatie onze website in de gaten.

De Bibliotheek Kop van Overijssel bestaat 100 jaar en dat vieren wij in de maand september met de leukste activiteiten voor jong en oud in de Bibliotheek Steenwijk, Oldemarkt en Vollenhove. Op onze agenda herken je deze activiteiten aan het feestelijke jubileumlogo. Naar de agenda

Vandaag (Donderdag 15 juli 2021) staat er een artikel in De Stentor met goed nieuws over de Bibliotheken in Giethoorn, Sint Jansklooster en Steenwijkerwold. De plannen voor sluiting van deze drie vestigingen dit jaar zijn van tafel. Er wordt nu nagedacht over wat er dan wel gaat veranderen. Lees het volledige artikel via de website van De Stentor.

Draag jij de Bibliotheek een warm hart toe en heb je passie voor lezen? Dan zijn we op zoek naar jou! Wij zoeken iemand die ons bestuur komt versterken en de rol van secretaris op zich wil nemen. Woon jij in de gemeente Steenwijkerland en wil je een bijdrage leveren aan de Bibliotheek van de toekomst? Dan komen wij graag met je in contact. Het betreft een vrijwillige functie.

Wil jij weten wat je financiële mogelijkheden zijn? Of hoe je overzicht kunt krijgen in alle financiële administratie? Ben je benieuwd welke bespaartips er zijn? Of wat je moet regelen
wanneer je 18 wordt?

Sociaal Werk de Kop biedt samen met het Taalpunt Steenwijkerland de gratis cursus 'Voor 't zelfde geld' aan.

Wil je op vakantie binnen de Europese Unie? Of wil je naar een evenement in Nederland? Dan heb je daar een coronabewijs voor nodig. Dit bewijs maak je via de CoronaCheck-app of via de website www.coronacheck.nl. Vind je dit lastig of heb je hier vragen over? De Bibliotheek Kop van Overijssel staat voor je klaar.

Draag jij de Bibliotheek een warm hart toe?

Wat fijn dat we weer open zijn. Dat we weer mensen mogen verwelkomen om boeken, tijdschriften en andere materialen te lenen. Om samen te genieten van (culturele) activiteiten. Om een digitale cursus te volgen. Of om persoonlijk vragen te beantwoorden over het online contact met de overheid. Om ook na de zomervakantie op volle kracht verder te gaan, zijn we op zoek naar vrijwilligers.

De voorgenomen sluiting van de drie kleine vestigingen van de Bibliotheek Kop van Overijssel is voorlopig met één jaar uitgesteld. Het bestuur gaat het komende jaar onderzoeken hoe de brede activiteiten van de Bibliotheek in meer kernen kunnen worden aangeboden en welke vorm daarbij het beste past. De noodzaak om in te grijpen blijft bestaan: het takenpakket van de Bibliotheek neemt toe en van de organisatie wordt steeds meer gevraagd terwijl de exploitatietekorten steeds verder oplopen.

Goed nieuws! Bibliotheek Kop van Overijssel is weer open. Gelukkig maar, want we hebben jullie enorm gemist.

Op maandag 17 mei kondigde het kabinet aan dat alle bibliotheken in Nederland weer open mogen. We zijn erg blij jullie weer te mogen verwelkomen. Uiteraard blijven de geldige coronamaatregelen van kracht. Daarbij is de Bibliotheek zo ingericht dat het voor alle bezoekers én medewerkers veilig is.

Boeken lenen en terugbrengen
Wanneer je de Bibliotheek bezoekt, gelden de coronamaatregelen. Er mag een beperkt aantal mensen naar binnen, iedereen die naar binnen gaat moet een toegangsitem, in ons geval een winkelmandje, meenemen en wanneer de toegangsitems op zijn, dan dien je buiten (op anderhalve meter afstand van elkaar) te wachten tot er weer een toegangsitem beschikbaar is. Ook is er in de Bibliotheek een looproute aangegeven. En moet je bij binnenkomst een gezondheidscheck en registratieformulier invullen ten behoeve van bron- en contactonderzoek.

De toiletten
Deze blijven voorlopig dicht. Daar kun je helaas nu nog geen gebruik van maken.

De openingstijden zijn weer zoals ze waren voor corona. Deze vind je hier.

Gebruik van computers en werkplekken
Als je gebruik wilt maken van een computer en een werkplek in de Bibliotheek, dan kun je deze reserveren. Dit werkt als volgt: neem telefonisch of via de mail contact op met je Bibliotheek om een plek te reserveren. Plekken zijn alleen beschikbaar tijdens openingsuren van de Bibliotheek. Er zijn minder plaatsen beschikbaar dan je gewend bent, omdat we ook hier rekening moeten houden met de anderhalve meter afstand.

Activiteiten
We mogen weer activiteiten organiseren voor een beperkt aantal personen en met inachtneming van een aantal regels. We gaan bekijken wat mogelijk is onder die voorwaarden en zullen je daar zo spoedig mogelijk via deze website en social media over informeren.

Heb je vragen over de coronamaatregelen?
We helpen je uiteraard graag verder. Je kunt ons bereiken via of via 0521-513273. We kijken ernaar uit om je vanaf 20 mei weer te verwelkomen in onze Bibliotheken.

Blijf gezond en let goed op elkaar,

Alle medewerkers van Bibliotheek Kop van Overijssel