Resultaten 1 - 6 van 6

Onze vestigingen zijn open en toegankelijk voor iedereen. Wel hebben we regels waar iedereen zich aan moet houden.

Naast dat u gewoon boeken kunt komen lenen en inleveren, zijn de leestafels en werkplekken ook weer beschikbaar. Kom ontspannen met een krant of tijdschrift en een kopje koffie.

De luisterbiebapp en de e-books app worden samengevoegd in 1 nieuwe Online Bibliotheek app.

Vanaf 8 september is het mogelijk een proefabonnement op de Online Bibliotheek af te sluiten. Deze kost € 8,99 voor 4 weken en is eenmalig te gebruiken.

Met deze nieuwe app kun je maximaal 10 e-books en 10 luisterboeken drie weken lang lenen.

Op 27 september 1920 opende de Openbare Leeszaal aan de Markt van Steenwijk voor het eerst haar deuren. In september 2020, precies 100 jaar later, wilden we dit heuglijke feit vieren met de start van een feestelijk jubileumjaar met allerlei activiteiten voor de inwoners van Steenwijkerland.

Word vrijwilliger in het KennisLab!

Het KennisLab in Steenwijk is een inspirerende omgeving waar men huidige en nieuwe technologie kan ontdekken. In het KennisLab hebben wij o.a. 3D printers, VR brillen, laser- en vinylsnijders, robotica en nog veel meer. De medewerkers van het KennisLab helpen en motiveren bezoekers om aan de slag te gaan met deze moderne apparatuur, om zo de mogelijkheden van deze technologie te ontdekken. Het KennisLab is gevestigd in Bibliotheek Steenwijk en is op woensdagmiddag en zaterdagochtend open voor zowel jeugd als volwassenen. In de schoolvakanties bieden we workshops aan en zijn we ook op andere dagen geopend. Daarnaast komen we ook op scholen en op andere locaties.

Op 1 juli 2020 start het nieuwe Donorregister.

Iedereen in Nederland vanaf 18 jaar die ingeschreven staat in een Nederlandse gemeente komt dan in het Donorregister. In het Donorregister vult u uw keuze in over donatie van uw organen en weefsels na uw overlijden. Het invullen van uw keuze kan online of per post. Het is belangrijk dat u kiest. Dan weet uw partner of familie of u donor bent of niet. Voor meer informatie: https://www.donorregister.nl/

Hebt u moeite met de computer of bent u bang om het fout te doen kunt u nu oefenen via “Oefenen met het Donorregistratie”

Bibliotheek Kop van Overijssel is op zoek naar een gastvrouw-/heer voor de vestiging in Kuinre. Deze Bibliotheek is open met medewerking van vrijwilligers. Wegens vertrek van onze huidige gastvrouw zoeken we voor de maandagmiddag van 13.45 - 17.15 uur hulp van een vrijwilliger.