Resultaten 1 - 8 van 8

Met ingang van maandag 16 maart zijn alle vestigingen van de Bibliotheek Kop van Overijssel t/m 28 april gesloten voor publiek om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

• De online diensten (Online Bibliotheek) van de Bibliotheek zijn gewoon beschikbaar
  • Je kunt de geleende materialen in huis houden, uiteraard rekenen we geen boetegeld
  • Herinneringen over in te leveren materialen kun je negeren
  • Alle activiteiten in de Bibliotheek zijn tot nader order uitgesteld
  • Je gereserveerde materialen blijven gewoon in de Bibliotheek staan, zodra we weer open zijn, kun je deze ophalen.
  • Het is niet mogelijk om materialen van buiten de provincie Overijssel te reserveren. Alle Bibliotheken in Nederland zijn gesloten, dus de materialen kunnen niet geleverd worden.
  • Een overzicht van veelgestelde vragen vind je hier.

Wij vinden het belangrijk om zowel de bezoekers als medewerkers te beschermen. Daarom geldt de sluiting vooralsnog t/m 28 april. Zodra we weer open gaan, laten we dat weten via deze website.

We begrijpen dat dit voor veel vaste bezoekers een vervelende maatregel is, maar we vragen je begrip.

De Bibliotheek is gesloten t/m 28 april vanwege coronamaatregelen. Hieronder staat het antwoord op veelgestelde vragen.

Meike Zwitser van basisschool De Driemaster uit Hasselt en Tristen Broer van School B uit Steenwijk hebben de Regionale Voorleeswedstrijd gewonnen. Deze wedstrijd vond plaats in Bibliotheek Zwolle, de Stadkamer. Het betrof hier een kwartfinale van De Nationale Voorleeswedstrijd. De winnaars zullen op 1 april de regio vertegenwoordigen in de Provinciale ronde. En wellicht wordt een van hen wel De Nationale Voorleeskampioen 2020!

In 2020 bestaat de Bibliotheek Kop van Overijssel 100 jaar!
Om dit heugelijke feit te vieren, wordt er een reünie voor (oud) medewerkers georganiseerd op zaterdag 26 september 2020.

Om het alle leden en niet-leden en met name de scholen nog makkelijker te maken om onze Bibliotheek in Giethoorn te bezoeken, gaat de Bibliotheek op woensdagmorgen open. Materialen lenen, een tijdschrift of krantje lezen kan dan naast de maandag- en donderdagmiddag en maandagavond, ook op woensdagmorgen.

Bibliotheek Kop van Overijssel is op zoek naar een gastvrouw-/heer voor de vestiging in Kuinre. Deze Bibliotheek is open met medewerking van vrijwilligers. Wegens vertrek van onze huidige gastvrouw zoeken we voor de maandagmiddag van 13.45 - 17.15 uur hulp van een vrijwilliger.

Gastvrouwen/-heren in de Bibliotheek Kop van Overijssel houden zich bezig met: opruimen en controle van de collectie, afhandelen en beantwoorden van eenvoudige vragen van klanten en het uitvoeren van eenvoudige, veel voorkomende handelingen in het bibliotheeksysteem. Vrijwilligers krijgen een instructie, waarna zij direct aan de slag kunnen. Bovendien wordt een interessante en leuke werk- en ontmoetingsplek geboden.

Werk je graag met mensen en media en ben je op zoek naar boeiend en afwisselend vrijwilligerswerk? Reageer dan op deze oproep en help Bibliotheek Kuinre.

Heb je interesse of wil je meer informatie? Neem contact op met Anje Brandsma, teamleidster van Bibliotheek Oldemarkt, Giethoorn & Kuinre via T. 0561-451327 of via E.

Coronavirus: Al onze vestigingen zijn gesloten t/m 6 april en alle activiteiten tot die datum gaan niet door. Alle materialen die je thuis hebt zijn boetevrij en reserveringen bewaren we tot na die datum.