Resultaten 1 - 10 van 15

Beste mensen,

Helaas hebben de OV-ambassadeurs moeten besluiten om het inloopspreekuur  naar aanleiding van de ontwikkelingen met betrekking tot Covid-19 voorlopig stop te zetten.

De OV-ambassadeurs en hun doelgroep zijn voor een groot gedeelte 70+ waarvoor aangeraden wordt contacten zoveel mogelijk te beperken.

Daarnaast wordt ook het reizen met het openbaar vervoer ontmoedigd.

Vandaar dat wij ons genoodzaakt zien deze beslissing te nemen.

De inloopspreekuren in december, januari en februari komen te vervallen. Wij hopen vanaf maart de inloopspreekuren op jullie locatie weer te kunnen hervatten.

Vanaf 28 november gelden er weer nieuwe coronaregels. Bij de ingang van de bibliotheek pakt ieder persoon een eigen toegangsitem. Zijn ze op? Dan graag even wachten. Na 17.00 uur vinden er geen activiteiten meer plaats. De openingstijden blijven ongewijzigd. De andere regels die blijven gelden zetten we voor je op een rij.

Bibliotheek Steenwijkerwold is tijdelijk telefonisch niet bereikbaar. We zijn bezig het probleem op te lossen.

De Bibliotheek is geopend volgens de normale openingstijden. Wil je telefonisch contact? Bel dan naar Bibliotheek Steenwijk 0521-51 32 73, onze medewerkers helpen je graag.

"Er zijn van die boeken die je uitnodigen om door te bladeren. Ze zien er zo aantrekkelijk uit dat je meteen gegrepen wordt door het mooie beeldmateriaal. En dan valt je oog automatisch op de tekst en dan word je weer gegrepen." Het zijn zinnen uit het juryrapport voor het boek Atlas van de IJssel van Tjirk van der Ziel en Albert Corporaal, dat vanavond werd uitgeroepen tot het Overijssels boek van het jaar 2021. Het boek Suikerbastaard van Jaap Scholten won de de fictieprijs Overijssel Verwoord 2021.

Atlas van de IJssel beschrijft het ontstaan, de veranderingen en de huidige status van IJssel, met daarin historische verhalen over de omgang van de mens met de rivier verweven. Met oude kaarten, dronefoto’s, beschrijvingen van de steden langs de rivier en historische citaten "komt het rijke palet dat de IJssel biedt geheel tot uitdrukking", aldus de jury. "Zo’n boek verdient het Beste boek van Overijssel te worden."

Suikerbastaard

Tegelijkertijd werd ook de fictieprijs Overijssel Verwoord 2021 uitgereikt. Die prijs ging naar het boek Suikerbastaard van Jaap Scholten. Het verhaal volgt een Twentse onderneming die tussen 1952 en 1974 een bijzonder succesvolle business runde in Ethiopië.

De jury noemt het boek een genot om te lezen. "De beschrijving van een minder bekende periode in de Overijsselse geschiedenis levert een boeiend boek op. De geschiedenis wordt teruggebracht tot persoonlijke ervaringen en tegelijk verbonden met de geschiedenis op wereldniveau."

Prijsuitreiking

De winnaars werden tijdens een livestream, gepresenteerd door Inga Tjapkes van het cultuurprogramma SPUNCK, bekendgemaakt door gedeputeerde Roy de Witte. Naast de eer, krijgen de winnaars een geldbedrag van 500 euro.

Kijk hier de uitreiking van de prijs terug:

Wil je op vakantie binnen de Europese Unie? Of wil je naar een evenement in Nederland? Dan heb je daar een coronabewijs voor nodig. Dit bewijs maak je via de CoronaCheck-app of via de website www.coronacheck.nl. Vind je dit lastig of heb je hier vragen over? De Bibliotheek Kop van Overijssel staat voor je klaar.

Draag jij de Bibliotheek een warm hart toe en heb je passie voor lezen? Dan zijn we op zoek naar jou! Wij zoeken iemand die ons bestuur komt versterken en de rol van secretaris op zich wil nemen. Woon jij in de gemeente Steenwijkerland en wil je een bijdrage leveren aan de Bibliotheek van de toekomst? Dan komen wij graag met je in contact. Het betreft een vrijwillige functie.

Wil jij weten wat je financiële mogelijkheden zijn? Of hoe je overzicht kunt krijgen in alle financiële administratie? Ben je benieuwd welke bespaartips er zijn? Of wat je moet regelen
wanneer je 18 wordt?

Sociaal Werk de Kop biedt samen met het Taalpunt Steenwijkerland de gratis cursus 'Voor 't zelfde geld' aan.

Draag jij de Bibliotheek een warm hart toe?

Wat fijn dat we weer open zijn. Dat we weer mensen mogen verwelkomen om boeken, tijdschriften en andere materialen te lenen. Om samen te genieten van (culturele) activiteiten. Om een digitale cursus te volgen. Of om persoonlijk vragen te beantwoorden over het online contact met de overheid. Om ook na de zomervakantie op volle kracht verder te gaan, zijn we op zoek naar vrijwilligers.

De voorgenomen sluiting van de drie kleine vestigingen van de Bibliotheek Kop van Overijssel is voorlopig met één jaar uitgesteld. Het bestuur gaat het komende jaar onderzoeken hoe de brede activiteiten van de Bibliotheek in meer kernen kunnen worden aangeboden en welke vorm daarbij het beste past. De noodzaak om in te grijpen blijft bestaan: het takenpakket van de Bibliotheek neemt toe en van de organisatie wordt steeds meer gevraagd terwijl de exploitatietekorten steeds verder oplopen.

De Bibliotheek Kop van Overijssel komt binnenkort met de Zadenbibliotheek. Met dit initiatief wil de Bibliotheek een positieve bijdrage leveren aan natuur in de gemeente Steenwijkerland. De Zadenbibliotheek bestaat uit een kast waar je biologische zaden van groenten, kruiden en bloemen kunt lenen of ruilen. Bij het vullen van deze kast kan de Bibliotheek nog wel wat hulp gebruiken. Heb je biologische zaden over? Lever ze dan in bij de Bibliotheek Steenwijk.