Resultaten 1 - 10 van 25

Wat is het liefste dier? De oudste boom? Of het harigste beest? Tijdens de Kinderboekenweek (5 t/m 16 oktober) kun je het ontdekken in de Bibliotheek. Dan staat namelijk alles in het teken van de natuur. In de Bibliotheek kun je alles vinden over dieren, planten en het klimaat overal ter wereld!

Even attenderen: in Bibliotheek Steenwijk: op 27 september komt schrijfster Manon Ossevoort over haar reis met een tractor naar de zuidpool vertellen. En op 28 september: in het kader van de Vredesweek  Troubadour Harry Loco geeft met zang en verhalen duiding aan de huidige roerige tijden.

voor meer informatie en opgave: zie de agenda. Maar kom luisteren en meepraten.

De toekomst van het Kennislab

Sinds 2017 is er in de Bibliotheek Steenwijk het Kennislab. Het heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkelt als een Makerspace, een plek waar wordt gemaakt, geleerd, ontdekt en gedeeld. Tot nu heeft het Kennislab zich als een apart project gepositioneerd in de bibliotheek, met zelfs een eigen lokaal.

Het vinden van werk dat bij je past is niet altijd makkelijk. De Bibliotheek biedt hulp bij het ontdekken van wat je wilt en hoe je dat kunt bereiken. Daarvoor worden dit najaar 16 gratis online trainingen gegeven. De trainingen zijn voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe baan of die zich alvast op de toekomst wil voorbereiden.

Vakantielezen is hét leesprogramma voor de zomervakantie. Kinderen (en ouders) ontdekken dat je door te lezen naar andere landen kunt reizen. Met vakantielezen kunnen jullie tot en met 6 september aan de slag. Dus ga mee op reis!

Per 1 september afscheid van de Bibliotheken in Steenwijkerland, Zwartewaterland en Staphorst, om te gaan genieten van zijn vrije tijd. Hij is dan 40 jaar werkzaam geweest voor de Bibliotheek. Ooit begonnen als bibliothecaris in de Bibliotheek Hellendoorn en vervolgens in Meppel. Vanaf 2001 als hoofdbibliothecaris van Bibliotheek Kop van Overijssel en de laatste jaren als directeur voor de Bibliotheken Kop van Overijssel, Zwartewaterland en Staphorst.

Houd jij ervan om met boeken en met mensen bezig te zijn? Dan ben je bij de Bibliotheek Giethoorn aan het juiste adres! Als gastvrouw/gastheer verwelkom je bezoekers, help je ze bij het oplossen van vragen en zorg je voor een mooie presentatie van de collectie én van de Bibliotheek. Ook verricht je lichte administratieve taken en help je bij andere activiteiten die plaatsvinden in de Bibliotheek. Meer informatie? Kijk dan hier.

We zoeken vrijwilligers voor de maandag- en donderdagmiddag van 13.15 tot 17.30 uur.

Enthousiast? Neem dan contact met ons op!

Tijdens de coronacrisis hebben wij in onze vestigingen veel mensen kunnen helpen met digitale vragen over het coronabewijs en het maken van afspraken voor een coronatest of vaccinatie. Nu lijken wij de crisis achter ons te kunnen laten, maar dat betekent niet dat er geen vragen meer zijn. Heb je voor jezelf, voor vrienden of familie vragen over corona of vaccineren? Of heb je vragen over de mogelijke gevolgen van het virus? Ga dan naar de website www.vragenovercorona.nl

De Bibliotheek is er voor iedereen en dus vinden wij het belangrijk dat ook iedereen zich welkom voelt. Voor onze vestiging in Steenwijkerwold zijn wij op zoek naar een vrijwillige medewerker die dit warme welkom kan bieden. Niet alleen bij het lenen van boeken en andere materialen uit onze collectie, maar ook in het persoonlijke contact en bij vragen over onze lezingen, workshops, cursussen en andere activiteiten. Kun jij dit bieden? Dan zijn wij op zoek naar jou!

De wereld om ons heen wordt steeds digitaler, ook het contact met de overheid verloopt steeds meer online. Iedereen lijkt er makkelijk in mee te gaan, maar niets is minder waar. Er zijn best veel mensen die het online contact met de overheid lastig vinden. Voor die mensen start de Bibliotheek Kop van Overijssel in maart 2022 de cursus Digisterker in Steenwijk, Vollenhove en Oldemarkt.