Resultaten 1 - 10 van 23

Ben jij die specialist die graag alle touwtjes in handen heeft en graag werkt binnen het sociaal domein?

Voor Bibliotheek Kop van Overijssel (werkgebied Zwartewaterland en Staphorst) zijn we op zoek naar een specialist basisvaardigheden. Een organisator pur sang die zich onder meer bezighoudt met de verschillende taken die samenhangen met het sociale domein. Een specialist met coördinerende taken die een programma vorm geeft op het gebied van basisvaardigheden. 

Als specialist basisvaardigheden initieer je (nieuwe) diensten op het gebied van digitale en taalvaardigheden, met als doel een hoger bereik van kwetsbare doelgroepen en senioren. Het werken aan de ontwikkeling van basisvaardigheden is van belang om mee te kunnen doen in de samenleving. Dit omvat naast voldoende taalvaardigheid ook digitale vaardigheden en rekenvaardigheden. De dienstverlening van de Bibliotheek bestaat uit het Digipunt | IDO, het Taalpunt, de digitale cursussen en andere activiteiten op het gebied van (digi)taal. Je neemt hiervoor deel in belangrijke lokale en sociale netwerken. 

Lees hier de hele vacature.

Interesse?

Reageer vóór donderdag 19 mei 2022 via deze link. Wil je nog meer weten over de functie, dan kun je informatie inwinnen bij Astrid Mensink, specialist Basisvaardigheden tel; 06 - 34963232 (maandag, dinsdag of donderdag). De eerste gesprekken vinden plaats op maandag 23 Mei en de tweede gesprekken op maandag 30 Mei 2022.

Houd jij ervan om met boeken en met mensen bezig te zijn? Dan ben je bij de Bibliotheek Giethoorn aan het juiste adres! Als gastvrouw/gastheer verwelkom je bezoekers, help je ze bij het oplossen van vragen en zorg je voor een mooie presentatie van de collectie én van de Bibliotheek. Ook verricht je lichte administratieve taken en help je bij andere activiteiten die plaatsvinden in de Bibliotheek. Meer informatie? Kijk dan hier.

We zoeken vrijwilligers voor de maandag- en donderdagmiddag van 13.15 tot 17.30 uur.

Enthousiast? Neem dan contact met ons op!

Tijdens de coronacrisis hebben wij in onze vestigingen veel mensen kunnen helpen met digitale vragen over het coronabewijs en het maken van afspraken voor een coronatest of vaccinatie. Nu lijken wij de crisis achter ons te kunnen laten, maar dat betekent niet dat er geen vragen meer zijn. Heb je voor jezelf, voor vrienden of familie vragen over corona of vaccineren? Of heb je vragen over de mogelijke gevolgen van het virus? Ga dan naar de website www.vragenovercorona.nl

De Bibliotheek is er voor iedereen en dus vinden wij het belangrijk dat ook iedereen zich welkom voelt. Voor onze vestiging in Steenwijkerwold zijn wij op zoek naar een vrijwillige medewerker die dit warme welkom kan bieden. Niet alleen bij het lenen van boeken en andere materialen uit onze collectie, maar ook in het persoonlijke contact en bij vragen over onze lezingen, workshops, cursussen en andere activiteiten. Kun jij dit bieden? Dan zijn wij op zoek naar jou!

De wereld om ons heen wordt steeds digitaler, ook het contact met de overheid verloopt steeds meer online. Iedereen lijkt er makkelijk in mee te gaan, maar niets is minder waar. Er zijn best veel mensen die het online contact met de overheid lastig vinden. Voor die mensen start de Bibliotheek Kop van Overijssel in maart 2022 de cursus Digisterker in Steenwijk, Vollenhove en Oldemarkt.

Afgelopen donderdag bood de Bibliotheek Steenwijk ruimte voor een goed gesprek rond de gemeenteraadsverkiezingen 2022. Met een uitnodigend dialoogbord vroegen Lisa Hu en Rosan Quattrocchi van Terra Nova zo’n veertig bezoekers hun mening over de lokale democratie en het lokale woningaanbod. “Het was bijzonder om te zien dat veel meer mensen dan wij dachten iets waardevols te zeggen hadden en dat soms ook tot hun eigen verbazing”, aldus Lisa en Rosan. “Jong en oud, wel of niet politiek geïnteresseerd, iedereen had iets van waarde en belang te delen.”

De Bibliotheek Kop van Overijssel heeft weer een Zadenbibliotheek. Met dit initiatief wil de Bibliotheek een positieve bijdrage leveren aan natuur in de gemeente Steenwijkerland. De Zadenbibliotheek bestaat uit een kast waar je biologische zaden van groenten, kruiden en bloemen kunt lenen of ruilen. Bij het vullen van deze kast kan de Bibliotheek nog wel wat hulp gebruiken. Heb je biologische zaden over? Lever ze dan in bij de Bibliotheek Steenwijk of Bibliotheek Vollenhove.

De Bibliotheek Kop van Overijssel biedt de komende maanden diverse digitale cursussen in Steenwijk, Oldemarkt én Vollenhove. In alle drie de kernen kunnen mensen die digitaal niet of minder vaardig zijn hun zelfredzaamheid vergroten met de cursussen Klik&Tik, Digisterker en Digivitaler. Daarnaast biedt de Bibliotheek Steenwijk als leslocatie van SeniorWeb de cursussen iPad, iPhone, Windows voor beginners en Windows voor gevorderden.

Zelf boeken inleveren, lenen of reserveringen ophalen? Dat kan nu zelfstandig op woensdagochtend van 10.00 tot 13.00 uur. Door zelfservice is het ook dan mogelijk om van deze mogelijkheden gebruik van te maken.

Er is geen bibliotheekmedewerker aanwezig, maar deze mogelijkheden spreken voor zich. Mochten er toch vragen zijn over het inleveren, lenen of de reservering dan kunnen die gesteld worden op de momenten dat er wel een bibliotheekmedewerker aanwezig is. Dat is op maandag en donderdag van 14.00 tot 17.30 uur.  

Dus is het tijd om het boek in te leveren of een nieuwe te halen? Dan kun je dat op woensdagochtend zelfstandig doen, van harte welkom!

Er ontwikkelen zich allerlei plannen voor de bibliotheken in Steenwijkerland. De Stentor ging in gesprek met interimdirecteur Laurens Felix over stenen, inhoud en mensen.

"Waar je ook hulp mee nodig hebt, wie je ook bent, of je lid bent of niet: je bent van harte welkom. Studeren, een zzp-werkplek, ontmoetingen, of gewoon lezen. Het is daarom ontzettend belangrijk dat we onze bereikbaarheid vasthouden.”
Een van de uitspraken van Laurens in het artikel. Verder gaat hij in op vragen als: Hoe staan de bibliotheken ervoor?,  Welke ontwikkelingen zijn er rond de gebouwen? en Wordt er gewerkt aan een toekomstvisie? Met als mooie afsluiter: "Ik zie toenemende belangstelling en waardering voor bibliotheekwerk. Ik hoop dat we dat in iedere kern kunnen blijven uitvoeren. Dat is van levensbelang.”

Nieuwsgierig geworden naar het hele artikel? Dat kun je hier lezen.