Resultaten 1 - 10 van 33

Na een verbouwing van ruim 3 weken willen we op 10 juni graag met iedereen de nieuwe indeling van de bibliotheek vieren! De bibliotheek wordt dan officieel geopend door directeur-bestuurder Louwra van Leest en Dennes Frikken van de gemeente Steenwijkerland. De hele dag door zijn er allerlei activiteiten, hapjes en drankjes, een springkussen en nog veel meer!

Alles begint met een goed idee!

Wist jij dat de Bibliotheken veel méér doen dan alleen boeken uitlenen? We zetten ons in voor een samenleving waarin iedereen meedoet en de kans krijgt om te leren, anderen te ontmoeten, geïnspireerd te raken en te groeien. We doen dit door mensen te verrijken met verhalen en kennis, maar ook door het vergroten van hun taal- en digitale vaardigheden.

Kom werken op dé plek waar letters verhalen worden!

Wist jij dat de Bibliotheken veel méér doen dan alleen boeken uitlenen? We zetten ons in voor een samenleving waarin iedereen meedoet en de kans krijgt om te leren, anderen te ontmoeten, geïnspireerd te raken en te groeien. We doen dit door mensen te verrijken met verhalen en kennis, maar ook door het vergroten van hun taal- en digitale vaardigheden. Hiervoor hebben we uiteenlopende programma’s en projecten voor jong en oud. Om dit allemaal te kunnen realiseren is natuurlijk financiering en projectmanagement nodig. Kun jij ons daarbij helpen?

Kom werken op dé plek waar je mensen samen brengt!

Ben jij een gepassioneerde cultuurexpert die een bijdrage wil leveren aan de ontwikkeling van culturele initiatieven in de Gemeenten Steenwijkerland, Staphorst en Zwartewaterland, dan zijn wij op zoek naar jou!

Het vinden van werk dat bij je past is niet altijd makkelijk. De Bibliotheek biedt hulp bij het ontdekken van wat je wilt en hoe je dat kunt bereiken. Daarvoor worden dit voorjaar 16 gratis online trainingen gegeven. De trainingen zijn voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe baan of die zich alvast op de toekomst wil voorbereiden.

Cloë Heyes van basisschool De Buuzekaemp uit Belt-Schutsloot en Milou Steenbeek van basisschool de Schutsluis uit Blokzijl hebben de voorleeswedstrijd in Steenwijkerland gewonnen. Deze wedstrijd vond plaats in de Buze in Steenwijk. Het betrof hier een voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd, die opgedeeld werd in twee middagen vanwege het grote aantal deelnemers. De twee winnaars zullen binnenkort Steenwijkerland vertegenwoordigen in de regionale finale. En wellicht wordt één van hen wel De Nationale Voorleeskampioen 2023!

Kom jij tijdens De Nationale Voorleesdagen ook naar de Bibliotheek? De Nationale Voorleesdagen, van 25 januari tot en met 4 februari 2023, gaat over het creëren van een voorleesmoment met jouw kind. Voorlezen is heel belangrijk voor de ontwikkeling van het kind en zorgt daarnaast ook voor mooie herinneringen.

Louwra van Leest (1983) start per 1 februari 2023 als nieuwe directeur-bestuurder bij de Bibliotheken Kop van Overijssel, Staphorst en Zwartewaterland. Ze volgt hiermee interim directeur-bestuurder Laurens Felix op. Hij heeft in de afgelopen 1,5 jaar de drie stichtingen onder zijn hoede gehad en de bestuurlijke fusie in goede banen geleid.