Resultaten 1 - 10 van 10

Vanaf donderdag 19 november zijn we weer open! We hanteren dan dezelfde regels als voor 5 november jl. Onze vestigingen zijn open en toegankelijk voor iedereen. Wel hebben we regels waar iedereen zich aan moet houden.

Naast dat je gewoon boeken kunt komen lenen en inleveren, zijn de leestafels en werkplekken ook beschikbaar. Kom werken of ontspannen met een krant of tijdschrift.

De intocht van Sinterklaas verloopt dit jaar door de coronacrisis anders dan anders. De goedheiligman komt tot zijn grote frustratie de Randstad niet meer in, veel te druk. Minister van Defensie en Sinterklaaszaken, Ank Bijleveld, stuurt Sinterklaas door naar het oosten van het land, ruimte genoeg, daar is hij nog wel welkom. En dus vaart de stoomboot met een mopperende en mokkende Sinterklaas door naar Overijssel, op zoek naar een nieuwe residentie… Wat volgt is een tocht door Overijssel, vol met avonturen en toevallige ontmoetingen met bekende en onbekende inwoners van de provincie.

Benieuwd hoe dit afloopt? Je hoort het vanaf maandag 16 november elke werkdag om 10 voor 12 op Radio Oost in het hoorspel ‘Sint zoekt residentie’. Liever op een ander tijdstip luisteren? Alle 15 afleveringen zijn ook als podcast te beluisteren op de bekende podcast-kanalen.

Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. In november leest heel Nederland daarom één boek: Het zwijgen van Maria Zachea van Judith Koelemeijer. Elke familie heeft zijn verhalen. In Het zwijgen van Maria Zachea vertellen twaalf broers en zussen het ware verhaal van hun familie. Deze literaire non-fictie van Judith Koelemeijer krijgt u, als trouwe lid, in november cadeau van Bibliotheek Kop van Overijssel. Het boek is verkrijgbaar bij uw eigen Bibliotheek zolang de voorraad strekt.

De wereld om ons heen wordt steeds digitaler. En het lijkt allemaal zo vanzelfsprekend dat iedereen daarmee om kan gaan en er gebruik van maakt. Voor veel mensen is dit echter heel lastig. Daarom start in Bibliotheek Steenwijk een loket waar mensen terecht kunnen voor al hun digitale vragen.

De luisterbiebapp en de e-books app worden samengevoegd in 1 nieuwe Online Bibliotheek app.

Vanaf 8 september is het mogelijk een proefabonnement op de Online Bibliotheek af te sluiten. Deze kost € 8,99 voor 4 weken en is eenmalig te gebruiken.

Met deze nieuwe app kun je maximaal 10 e-books en 10 luisterboeken drie weken lang lenen.

Op 27 september 1920 opende de Openbare Leeszaal aan de Markt van Steenwijk voor het eerst haar deuren. In september 2020, precies 100 jaar later, wilden we dit heuglijke feit vieren met de start van een feestelijk jubileumjaar met allerlei activiteiten voor de inwoners van Steenwijkerland.

Word vrijwilliger in het KennisLab!

Het KennisLab in Steenwijk is een inspirerende omgeving waar men huidige en nieuwe technologie kan ontdekken. In het KennisLab hebben wij o.a. 3D printers, VR brillen, laser- en vinylsnijders, robotica en nog veel meer. De medewerkers van het KennisLab helpen en motiveren bezoekers om aan de slag te gaan met deze moderne apparatuur, om zo de mogelijkheden van deze technologie te ontdekken. Het KennisLab is gevestigd in Bibliotheek Steenwijk en is op woensdagmiddag en zaterdagochtend open voor zowel jeugd als volwassenen. In de schoolvakanties bieden we workshops aan en zijn we ook op andere dagen geopend. Daarnaast komen we ook op scholen en op andere locaties.

Op 1 juli 2020 start het nieuwe Donorregister.

Iedereen in Nederland vanaf 18 jaar die ingeschreven staat in een Nederlandse gemeente komt dan in het Donorregister. In het Donorregister vult u uw keuze in over donatie van uw organen en weefsels na uw overlijden. Het invullen van uw keuze kan online of per post. Het is belangrijk dat u kiest. Dan weet uw partner of familie of u donor bent of niet. Voor meer informatie: https://www.donorregister.nl/

Hebt u moeite met de computer of bent u bang om het fout te doen kunt u nu oefenen via “Oefenen met het Donorregistratie”