Resultaten 1 - 9 van 9

“Word jij blij van een inspirerende werkomgeving en wil jij mensen op weg helpen?”

Jij bent het gezicht van de Bibliotheek en helpt bezoekers op weg in zowel het digitale als het fysieke media–aanbod. Heb je een brede algemene belangstelling, ben je klantgericht, digitaal vaardig, actief, vrolijk en representatief? Lees dan gauw verder!

In deze gratis app staan meer dan 50 ebooks voor jong en oud. De VakantieBieb is het zomercadeautje van de Bibliotheek, voor zowel leden als niet-leden.

Landelijk worden begin juni de tarieven voor het lenen van materialen buiten je eigen provincie en wetenschappelijke materialen verhoogd. Dit omdat de kosten voor het transport van deze materialen hoog zijn. Vanwege deze tariefsverhoging, past ook Bibliotheek Kop van Overijssel haar tarief aan voor het lenen van materialen buiten de provincie Overijssel. Met ingang van 1 juli 2019 wordt het nieuwe tarief € 8,50 per aanvraag.

Mocht u materialen reserveren van buiten de provincie Overijssel of wetenschappelijke materialen, dan krijgt u voordat deze aanvraag definitief wordt een melding dat dit € 8,50 kost. U kunt dan nog beslissen of u de reservering doorzet of niet.

Wegens de vakantieperiode is er momenteel op maandagochtend geen inloopspreekuur van Seniorweb. Vanaf maandag 2 september van 10.00 - 11.30 uur staan de vrijwilligers van Seniorweb weer voor u klaar.

Zaterdag 13 april konden mensen die een oorlogsverhaal te vertellen hadden, terecht in Bibliotheek Steenwijk. In het WO2 café van RTV Oost en het Historisch Centrum Overijssel kwamen vele mensen met hun verhalen en voorwerpen en werden de meest indringende verhalen gedeeld. Sommige verhalen waren zelfs nog nooit eerder verteld!

Sjaal met kogelgaten, een stro-poppetje en een wiel van een Spitfire

Zo was er het verhaal van Derk te Rietstap uit het buitengebied van Hardenberg; vernoemd naar zijn vader, de verzetsman die door de Duitsers werd gefusilleerd. Derk nam in het WO2 café in Hardenberg de sjaal mee die zijn vader om had toen hij aan het einde van de Tweede Wereldoorlog werd doodgeschoten. "Je ziet aan de twee gaten die erin zitten dat hij een nekschot heeft gehad.” In Enschede kwam mevrouw Margot Bruinewoud aan met een stro-poppetje dat ze als kind kreeg van een schotse geallieerde in het voorjaar van 1945. En in Almelo dook 1 van de wielen van een Spitfire op. Het vliegtuig viel op de grond van Alphons Weiden die met zijn vader en broers met paard en slee op pad gingen om het vliegtuig te bergen. Erna Vrugteveen uit Zwolle tenslotte was in het bezit van de stoel van de hoogste Duitse baas in Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ze heeft de stoel meegenomen naar het laatste WO2 Café in de Stadskazerne in Kampen. Met recht een indrukwekkende afsluiting van het WO2-Café, dat de voorbije 2,5 week door Overijssel reisde.

Groot succes

Paul Harmens van het Historisch Centrum Overijssel (HCO) spreekt van een groot succes. “Het is op een andere manier geschiedenis beleven. Zulke bijzondere verhalen van mensen; het overtrof echt onze verwachtingen. We wisten natuurlijk niet wat te verwachten; het is immers wel 75 jaar ná de bevrijding. Maar het is ongekend wat er elke dag weer verteld werd. Sommige verhalen waren zo intens, daar kreeg iedereen kippenvel van.”

Registratie RTV Oost

Deze vele bijzondere verhalen vormen de basis voor een tour die RTV Oost en het HCO volgend jaar gaan maken door de provincie. RTV Oost heeft een registratie gemaakt van de WO2 Café-tour. Een samenvatting van de hele WO2 Tour is online te bekijken op https://www.overijsselviertvrijheid.nl

Een aantal weken geleden heeft de website van de Bibliotheek een update gehad.
De mogelijkheid bestaat dat de app ‘Bibliotheek Wise’ niet meer goed werkt op uw telefoon. Klinkt dit bekend? Niet getreurd! Dit probleem is eenvoudig te verhelpen.

Om weer gebruik te kunnen maken van de app moet u de app eerst opnieuw installeren op uw toestel. Hierna kunt u opnieuw inloggen met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Als u de app voor het eerst opent na het opnieuw installeren moet de bibliotheeklocatie ook opnieuw worden gekozen.

Bibliotheek Steenwijk past vanaf 1 januari 2019 de openingstijden aan.

Het gaat om de openingstijden in de middag. Bibliotheek Steenwijk zal op maandag van 10.00 – 17.30 uur geopend zijn en op dinsdag, woensdag en vrijdag van 09.00 – 17.30 uur. Op die dagen sluit de Bibliotheek dus een half uur eerder. De openingstijden op de overige dagen blijven gelijk.

Maandag    10.00 - 17.30 uur

Dinsdag      09.00 - 17.30 uur

Woensdag  09.00 - 17.30 uur

Donderdag 09.00 - 20.00 uur

Vrijdag        09.00 - 17.30 uur

Zaterdag    10.00 - 12.30 uur

Nieuw en toch vertrouwd; dat is deze nieuwe website.
Na vele jaren 'trouwe dienst' zwaaien we onze oude website uit en bieden u graag deze frisse en overzichtelijke site aan.

Onze wens om al onze activiteiten en diensten nog beter onder de aandacht te brengen, hopen we hiermee te vervullen.

Bent u ook tevreden of hebt u vragen, wensen of een klacht? We horen het graag allemaal van u.