Resultaten 1 - 4 van 4

November in het teken van duurzaamheid
1 november gaat de grootste bibliotheekcampagne van Nederland van start: Nederland Leest, met dit keer aandacht voor duurzaamheid én een bloemlezing van natuurverhalen van Jan Wolkers, getiteld Winterbloei. Deze bundel geeft Bibliotheek Kop van Overijssel tijdens Nederland Leest cadeau aan al zijn bezoekers (zolang de voorraad strekt). Daarnaast is er een lezing over Extreem weer; vroeger en nu.

Winterbloei – Jan Wolkers
De geschenkbundel Winterbloei is een bloemlezing van dagboekfragmenten, gedichten, verhalen en foto’s van Jan Wolkers. Een aantal van deze verhalen zijn nooit eerder gepubliceerd. Biograaf en schrijver Onno Blom (De Bezige Bij) stelde deze bundel samen en schreef het inleidende essay. De verhalen van Wolkers worden vergezeld door persoonlijke en actuele columns van Aaf Brandt Corstius (Meulenhoff) en Nederland Leest ambassadeur Ronald Giphart (De Bezige Bij) schreef het voorwoord. Zowel leden als niet-leden krijgen de geschenkbundel de gehele maand november, tijdens Nederland Leest, van Bibliotheek Zwartewaterland cadeau (zolang de voorraad strekt).

Nederland Leest lezing in Bibliotheek Steenwijk door KNMI meteoroloog Jacob Kuiper
Op dinsdag 5 november, tijdens Nederland Leest, wordt in Bibliotheek Steenwijk een lezing georganiseerd over Extreem weer vroeger en nu door KNMI meteoroloog Jacob Kuiper.
Wordt het weer steeds extremer en is de klimaatverandering daar de oorzaak van? Moeten we ons echt zorgen gaan maken of valt het allemaal wel mee? Wat is er allemaal van waar en hoe zit precies met die steeds hogere CO2 concentraties. Dit zijn slechts enkele vragen die Jacob Kuiper steeds vaker hoort. Tijdens deze lezing gaat hij daarop in. Daarnaast is het weer een bron voor mooie en soms ook heftige verschijnselen. Jacob wil u dat graag laten zien en erover vertellen.
Nog een reden om te komen, onder de aanwezigen worden een aantal weerboeken verloot!
De lezing start om 19.30 uur. Deelname bedraagt voor bibliotheekleden € 7,50 voor niet-leden € 8,50. Kaarten zijn hier te reserveren.

Wegens toekomstige wijzigingen in de openingstijden is Bibliotheek Kop van Overijssel op zoek naar een gastvrouw-/heer voor de vestiging in Giethoorn. Deze Bibliotheek is gevestigd in Kulturhus De Eendracht en is open met medewerking van vrijwilligers.

De medewerkers en vrijwilligers bij Bibliotheek Kop van Overijssel zijn ervan overtuigt dat er genoeg vrijwilligers te vinden zijn in Giethoorn, want ‘in ieder mens schuilt een vrijwilliger’. Waarom wordt iemand eigenlijk vrijwilliger? Omdat iemand dan de wereld op zijn geheel eigen wijze een beetje mooier kan maken.

En die wereld is prachtig in de Bibliotheek. Hier zijn de mooiste romans, de spannendste detectives en thrillers, de grappigste kinderboeken, boeiende e-books, fascinerende films en nog veel meer. Elke dag is weer anders in de Bibliotheek. Wie zou daar nou niet willen werken?

Bibliotheek Giethoorn wil graag op woensdagmorgen open in plaats van woensdagmiddag. Daarom zoeken wij met spoed hulp van een vrijwilliger voor de woensdag van 09.45 – 12.45 uur. Na een instructie op een ander moment, kun je direct aan de slag.

Werk je graag met mensen en media en ben je op zoek naar boeiend en afwisselend vrijwilligerswerk? Reageer dan op deze oproep en help Bibliotheek Giethoorn!

Vrijwilligers in de Bibliotheek Kop van Overijssel houden zich bezig met: opruimen en controle van de collectie, afhandelen en beantwoorden van eenvoudige vragen van klanten en het uitvoeren van eenvoudige, veel voorkomende handelingen in het bibliotheeksysteem. Vrijwilligers krijgen een instructie, waarna zij direct aan de slag kunnen. Bovendien wordt een interessante en leuke werk- en ontmoetingsplek geboden.

Heeft u interesse? Neem contact op met Anje Brandsma, teamleidster van Bibliotheek Kuinre, Oldemarkt en Giethoorn via T. 0561-451327 of via e-mail

Woensdag 14-17.00 uur open inloop, inclusief VR makerspace
Zaterdag    10-12.30 uur open inloop, inclusief VR makerspace

Geplande workshopdagen:
za   2 november   10-12.30 uur         Rabo Kids Event , geen open inloop
wo  4 december   14-16.00 uur         Workshop december cadeautjes maken
za   7 december   10-12.00 uur         Workshop december cadeautjes maken
za 14 december   10-12.00 uur         Workshop Kerststerren van rietjes maken

Tijdens de workshops vervalt de open inloop.

In december elke dinsdagochtend van 10-11.30 uur  Tekenen met de 3D pen voor volwassenen.

Bibliotheek Kop van Overijssel is op zoek naar een gastvrouw-/heer voor de vestiging in Kuinre. Deze Bibliotheek is open met medewerking van vrijwilligers. Wegens vertrek van onze huidige gastvrouw zoeken we voor de maandagmiddag van 13.45 - 17.15 uur hulp van een vrijwilliger.

Gastvrouwen/-heren in de Bibliotheek Kop van Overijssel houden zich bezig met: opruimen en controle van de collectie, afhandelen en beantwoorden van eenvoudige vragen van klanten en het uitvoeren van eenvoudige, veel voorkomende handelingen in het bibliotheeksysteem. Vrijwilligers krijgen een instructie, waarna zij direct aan de slag kunnen. Bovendien wordt een interessante en leuke werk- en ontmoetingsplek geboden.

Werk je graag met mensen en media en ben je op zoek naar boeiend en afwisselend vrijwilligerswerk? Reageer dan op deze oproep en help Bibliotheek Kuinre.

Heb je interesse of wil je meer informatie? Neem contact op met Anje Brandsma, teamleidster van Bibliotheek Oldemarkt, Giethoorn & Kuinre via T. 0561-451327 of via E.