Resultaten 1 - 10 van 10

Tijdens de zomervakantie (6 juli t/m 16 augustus) hebben een aantal vestigingen aangepaste openingstijden. Zo zijn Bibliotheek Oldemarkt en Vollenhove een aantal zaterdagen in de zomervakantie gesloten. Is Bibliotheek Steenwijkerwold alleen op dinsdag en donderdag open en Bibliotheek Kuinre alleen op donderdag.

Aangepaste openingstijden per vestiging

Bibliotheek Kuinre
Alleen geopend op donderdag van 14.30 – 17.30 uur.

Bibiotheek Oldemarkt
Gesloten op zaterdag 11, 18 en 25 juli. En zaterdag 1, 8, en 15 augustus.

Bibliotheek Steenwijkerwold
Alleen geopend op dinsdag en donderdag van 14.00 - 17.00 uur

Bibliotheek Vollenhove
Gesloten op zaterdag 18 en 25 juli en 1 en 8 augustus.

Bibliotheek Steenwijk blijft volgens de regulier openingstijden open. Bibliotheek Sint Jansklooster en Bibliotheek Giethoorn zijn volgens de aangepaste openingstijden vanwege het corona virus geopend. Kijk hier voor de openingstijden van alle vestigingen.

Van 1 juli t/m 31 augustus 2020 is de VakantieBieb weer open. In deze app kunnen Nederlanders deze zomer naast e-books nu ook genieten van luisterboeken. Met de VakantieBieb beleeft iedereen een zomer vol verhalen: jong en oud, leden en niet-leden van de Bibliotheek.

Per 1 juli 2020 mogen Nederlandse bibliotheken de coronamaatregelen op een aantal punten weer verder versoepelen van de regering. Deze versoepeling brengt medewerkers en klanten van Bibliotheek Kop van Overijssel weer een stapje dichter bij een normaal bibliotheekbezoek, zoals we dat voor de coronacrisis gewend waren.

Afgelopen zaterdag was de SLOS met onze collega Marleen Strampel in de Bibliotheek in Steenwijk in gesprek. Het ging ondermeer over de verhuizing en opening van het KennisLab, de uitbreiding van onze dienstverlening in de Bibliotheek en de activiteiten die weer gaan opstarten.

Voor wie dat wil, kan het gehele interview hier terugluisteren. Het duurt in totaal ongeveer 8,5 minuut.

Met man en macht werd er de afgelopen weken gewerkt om de samenwerkende bibliotheken in de Kop van Overijssel, Zwartewaterland en Staphorst klaar te maken voor de heropening. Stapels nieuwe winkelmandjes, tientallen meters stickers voor op de vloeren, de noodzakelijke mondkapjes, handschoenen, gezichtskappen en veiligheidshesjes, en liters ontsmettende handgel en schoonmaakmiddel; er was heel wat voor nodig om aan alle protocollen en regels te voldoen. Maar het is gelukt; de meeste bibliotheken hebben hun deuren weer geopend. Hoe bevalt het bezoekers en medewerkers om terug te zijn in de Bibliotheek?

Wij zijn enorm blij dat na 3 maanden nu ook het KennisLab weer open kan. Met trots verwelkomen we jullie straks graag op ons nieuwe plek. We zitten nu op de 1e verdieping van de Bibliotheek Steenwijk. We zijn enorm blij met het resultaat, wat is het mooi geworden en wat hebben we veel licht en ruimte!

Vanaf woensdag 17 juni starten we weer met de open inloop. Het KennisLab is voorlopig alleen open voor de jeugd van 8 t/m 16 jaar.

PUBERS: • KRUIPEN ZE ONVERWACHT NOG BIJ JE OP SCHOOT • ZE KOMEN NIET UIT BED / KOMEN TE LAAT / DRINKEN RED BULL • JE KUNT ONTZETTEND MET ZE LACHEN • ZE HOUDEN ZICH NIET AAN AFSPRAKEN / ZIJN NIET TE MOTIVEREN • ALLES MOET NU • ZE ZITTEN AAN HUN MOBIEL VASTGEPLAKT • ZE KLEDEN ZICH NIET ALTIJD HANDIG • WAAROM HELPT ‘STRAFFEN’ NIET ZO GOED?

Het Puberbrein werkt anders. Leer en lach in deze lezing van Aletta Smits.

Op 1 juli 2020 start het nieuwe Donorregister.

Iedereen in Nederland vanaf 18 jaar die ingeschreven staat in een Nederlandse gemeente komt dan in het Donorregister. In het Donorregister vult u uw keuze in over donatie van uw organen en weefsels na uw overlijden. Het invullen van uw keuze kan online of per post. Het is belangrijk dat u kiest. Dan weet uw partner of familie of u donor bent of niet. Voor meer informatie: https://www.donorregister.nl/

Hebt u moeite met de computer of bent u bang om het fout te doen kunt u nu oefenen via “Oefenen met het Donorregistratie”

Nu de Bibliotheek dicht is, zijn wij op de achtergrond hard aan het werk om het KennisLab meer toegankelijk te maken voor onze bezoeker. Belangrijk daarbij is om te weten welke openingstijden het beste aansluiten bij onze bezoekers. Zou u daarom deze enquête in willen vullen? Daarmee helpt u ons enorm. Hartelijk dank voor uw medewerking!

Bibliotheek Kop van Overijssel is op zoek naar een gastvrouw-/heer voor de vestiging in Kuinre. Deze Bibliotheek is open met medewerking van vrijwilligers. Wegens vertrek van onze huidige gastvrouw zoeken we voor de maandagmiddag van 13.45 - 17.15 uur hulp van een vrijwilliger.

Let op! Een aantal van onze vestigingen hebben vakantie openingstijden. Kijk bij vestigingen voor de exacte openingstijden per vestiging. | Coronavirus: Al onze vestigingen zijn geopend! Een aantal met aangepaste openingstijden. Kijk voor meer informatie bij nieuws.