Resultaten 1 - 10 van 28

Cloë Heyes van basisschool De Buuzekaemp uit Belt-Schutsloot en Milou Steenbeek van basisschool de Schutsluis uit Blokzijl hebben de voorleeswedstrijd in Steenwijkerland gewonnen. Deze wedstrijd vond plaats in de Buze in Steenwijk. Het betrof hier een voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd, die opgedeeld werd in twee middagen vanwege het grote aantal deelnemers. De twee winnaars zullen binnenkort Steenwijkerland vertegenwoordigen in de regionale finale. En wellicht wordt één van hen wel De Nationale Voorleeskampioen 2023!

Kom jij tijdens De Nationale Voorleesdagen ook naar de Bibliotheek? De Nationale Voorleesdagen, van 25 januari tot en met 4 februari 2023, gaat over het creëren van een voorleesmoment met jouw kind. Voorlezen is heel belangrijk voor de ontwikkeling van het kind en zorgt daarnaast ook voor mooie herinneringen.

Louwra van Leest (1983) start per 1 februari 2023 als nieuwe directeur-bestuurder bij de Bibliotheken Kop van Overijssel, Staphorst en Zwartewaterland. Ze volgt hiermee interim directeur-bestuurder Laurens Felix op. Hij heeft in de afgelopen 1,5 jaar de drie stichtingen onder zijn hoede gehad en de bestuurlijke fusie in goede banen geleid.

De Bibliotheek is van alle tijden en van ons allemaal. Een plek waar iedereen welkom is en waar je ‘samen jezelf kunt zijn’. Of je nu wilt lezen voor je plezier, of wilt leren, voor inspiratie, een vraag of een ontmoeting komt: het mag allemaal. Als grote maatschappelijke organisatie spelen we een hoofdrol in het taal- en digitaal vaardiger maken van de inwoners van de gemeenten Steenwijkerland, Staphorst en Zwartewaterland. Hiervoor zijn we op zoek naar een Raad van Toezicht-lid.

Houd jij ervan om met boeken en met mensen bezig te zijn? Dan ben je bij de Bibliotheek Giethoorn aan het juiste adres! Als gastvrouw/gastheer verwelkom je bezoekers, help je ze bij het oplossen van vragen en zorg je voor een mooie presentatie van de collectie én van de Bibliotheek. Het gaat om de maandag- en donderdagmiddag. Meer informatie? Kijk dan hier.

Enthousiast? Neem dan contact op met Romy Tiemes.

Ga jij laaggeletterdheid aanpakken? Bij de aanpak van laaggeletterdheid en de begeleiding van laaggeletterden is de inzet van taalvrijwilligers onmisbaar. Voor de coördinatie en verdere doorontwikkeling van het Taalhuis Staphorst zoeken we een mensgerichte taalhuisdocent.

"Vormt leesplezier voor jou de onbetwiste basis voor leesbevordering bij kinderen? Lees dan direct verder en solliciteer!''

De leesconsulent is de vertegenwoordiger van de Bibliotheek voor kinderopvang en school en maakt o.a. deel uit van de aanpak de Bibliotheek op School. Dit is een landelijke aanpak waarin bibliotheek en school structureel, planmatig en opbrengstgericht samenwerken aan taalontwikkeling, leesbevordering en mediawijsheid. De leesconsulent adviseert, ondersteunt en werkt samen met leerkrachten en pedagogisch medewerkers bij de uitvoering van het lees- en mediabeleid.

Werk jij met ons samen aan ontwikkelkansen voor jeugd en onderwijs?

Je werkt intensief samen met het onderwijs onder de noemer “de Bibliotheek op school” (dBos). dBos is een landelijke aanpak waarin bibliotheek en (voor)school structureel, planmatig en opbrengstgericht samenwerken aan taalontwikkeling, leesbevordering en mediawijsheid.

Zeven non-fictieboeken en drie fictieboeken maken dit jaar kans op de felbegeerde titel ‘Beste Boek van Overijssel 2022’. In beide categorieën rolt er één winnaar uit de bus. Naast erkenning voor hun bijzondere prestatie ontvangen de winnaars een bedrag van € 500.