Resultaten 1 - 10 van 48

Lezen is een basiscompetentie die benodigd is om deel te kunnen nemen aan onze kennismaatschappij. Maar daarnaast is lezen ook gewoon leuk, lezen helpt om de wereld en de ander te ontdekken. Via verhalen verruimen we ons denken en wereldbeeld. Ieder kind verdient het uit te groeien tot een lezer. Wil jij daar een bijdrage aan leveren? Kom dan werken op de plek waar letters verhalen worden. Want eens een lezer blijft een lezer, en daar geniet je een leven lang van!

Zondag 12 mei 2024 is het weer Moederdag. Traditioneel hét moment om je moeder met ontbijt op bed en een cadeau in het zonnetje te zetten. Met dat ontbijt kunnen wij je niet helpen, maar wel met een origineel Moederdagcadeau.

Met (voor)lezen kun je niet vroeg genoeg beginnen en dus hebben wij BoekStart in huis. BoekStart is een programma dat het lezen met kinderen van 0 tot 4 jaar wil bevorderen én ouders met jonge kinderen samen wil laten genieten van boeken. Onderdeel van dit programma is de BoekStart-spaarkaart.

De Bibliotheek Kop van Overijssel kan niet zonder vrijwilligers en dus zoeken we regelmatig mensen die de Bibliotheek een warm hart toe dragen. Op dit moment zijn wij op zoek naar een vrijwilliger voor het Digicafé in de Bibliotheek Oldemarkt.

Op donderdag 14 maart 2024 ontving de Bibliotheek Giethoorn een cheque ter waarde van 5.000 euro van de Rabobank Meppel-Staphorst-Steenwijkerland. Wij wenden dit bedrag aan voor een elektrische Biebbakfiets om in heel het dorp op een milieuvriendelijke manier boeken en meer te bezorgen, wat heel handig is in een dorp met zo veel water.

Op 21 januari 2014 leende Jet Bussemaker, de toenmalige minister van OCW het eerste digitale boek via de Online Bibliotheek. In dat eerste jaar leenden zo’n 80 duizend mensen een kleine 810 duizend digitale bibliotheekboeken. Inmiddels zijn meer dan 600 duizend mensen lid van de online Bibliotheek. En de laatste jaren leenden zij meer dan 5 miljoen e-books en zo’n 2 miljoen luisterboeken. Heb jij al eens een digitaal boek geleend?