Agenda | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

Ad van Liempt  in Bibliotheek Steenwijk voor het Schrijversfestival

Ad van Liempt in Bibliotheek Steenwijk voor het Schrijversfestival

Saai. Sloom. Duf. Om de jaren vijftig te beschrijven hebben we meestal genoeg aan woorden van één lettergreep. Maar dat beeld, vastgelegd in ons collectieve geheugen, is toe aan herziening. In zijn nieuwste meeslepende boek 'De roaring fifties' rekent Ad van Liempt af met het beeld van een benauwd decennium waarin niets gebeurde.

Vernieuwingen

Steeds meer wordt duidelijk dat juist de jaren van wederopbouw allerlei belangrijke vernieuwingen met zich meebrachten, aangejaagd door visionaire, volhardende mensen met een vastomlijnd plan voor een betere toekomst.

Opwindend

Met het vertellen over fascinerende persoonlijkheden, aan wie we veel te danken hebben en die ieder op hun eigen terrein duidelijk maken dat de jaren vijftig oneindig veel opwindender waren dan de meeste mensen tot nu toe dachten.

Ad van Liempt (1949) is historicus, journalist, schrijver en mede-bedenker van het programma Andere Tijden. Hij promoveerde op de biografie van Gemmeker aan de Rijksuniversiteit Groningen en kreeg een eredoctoraat van de Universiteit van Amsterdam.

Inschrijven is niet (meer) mogelijk

Datum woensdag 30 maart 2022
Tijd 20:00 tot 22:00 uur
Waar Bibliotheek Steenwijk
Voor wie Volwassenen (18+), Senioren (60+)
Prijs € 10,00