Agenda | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

Talkshow Queerpraatjes

Talkshow Queerpraatjes

Tijdens de allereerste Regenboogweek Steenwijkerland in de bibliotheek van Steenwijk een Talkshow over Queer in films en boeken. Over boeken en films in de collectie van de bibliotheek, LHBTIQ+ers die vertellen over bijzondere  boeken of films en schrijver/Volkskrant-journalist Haroon Ali. Een avond vol inspirerende, ontroerende en ‘sterke’ verhalen over Queer in boeken en films.

Speciale gast
Hoofdgast Haroon Ali maakte dit jaar voor de Volkskrant de indrukwekkende interviewserie Alfabetsoep. Een reeks gesprekken met mensen uit de LHBTIQ+community. Van lesbisch tot homo tot trans tot biseksueel. Daarnaast schreef hij een indrukwekkende roman over zijn zoektocht naar zijn Pakistaanse roots, familie en vader. Samen met cabaretier Yora Rienstra maakt hij de podcastserie Opgewonden, waarin ze heel openhartig met elkaar praten over seks. Ook ging Ali een goed  gesprek aan met Ali B over het gebruik van het woord flikker in zijn scène.

Meer mooie verhalen
Als je als bibliothecaris op zoek gaat naar LHBTIQ+ verhalen in de collectie, waar stuit je dan op? Welke titels tref je? Waarom zijn die onderdeel van de collectie? Zijn er ook titels die je mist? Dat was het onderzoek van Astrid Mensink, specialist Basisvaardigheden bij de bibliotheek Kop van Overijssel. Zo stuitte Astrid op het prentenboek Joep. Joep is een schaap en stottert. Joeps vrienden laten hem niet uitpraten en maken steeds zijn zinnen voor hem af. Gelukkig is Dirk net in de wei naast Joep komen wonen, en Dirk wil best wel naar Joep luisteren... Een verhaal over vriendschap, of misschien zelfs wel liefde. Dat en meer mooie verhalen uit de collectie van de bibliotheek brengt Astrid mee. Daarnaast schuiven LHBTIQ+ers uit Steenwijkerland aan om te vertellen over dat ene boek of die film die raakte, ontroerde of juist kracht gaf.

Talkshow
Talkshowhost is Ingeborg Hornsveld. Ingeborg studeerde ooit in Zwolle, schreef een LHBTIQ+ inclusief prentenboek (Filola wil een krokodil), werkt als theatermaker en acteur en is al jaren actief in de community. Samen met Kees van de Berg (Kadanz) vormt zij het duo Kees en Ingeborg. Zij maken en spelen luisterliedjes met soms een roze tintje. Queerpraatjes wordt een mooie avond over Queer in boek en film.

Inschrijven is niet (meer) mogelijk

Datum donderdag 14 oktober 2021
Tijd 20:15 tot 22:15 uur
Waar Bibliotheek Steenwijk
Voor wie Volwassenen (18+), Senioren (60+)
Soort activiteit Lezing
Prijs
€ 10,00